LG uvádí první rolovatelnou OLED TV na světě

vydáno 8. 1. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: Apple AirPlay 2, Dolby Atmos, LG Electronics, LG R9, LG.Display, oled tv, rolovatelný displej

Společnost LG představila další výraznou inovaci na poli televizí – první rolovatelnou OLED TV na světě. Model R9 se 65palcovou úhlopříčkou byl odhalen na veletrhu CES 2019.

Prototyp displeje byl dceřinou firmou LG.Display odhalen v loňském roce. LG Electronics teď ukázala skutečný produkt, první svého druhu, který má potenciál přinést revoluci do segmentu TV.

Ve chvíli, kdy televizi používáte, je vysunuta z podstavce, „bedny,“ která je v případě nepoužívání jedinou součástí TV, která jde vidět. Podle LG má zařízení celkem tři stavy-režimy: Full View, Line View a Zero View.

LG R9 má 4K rozlišení a podporuje HDMI 2.1 se zvýšenou šířkou pásma a dalšími funkcemi jako HDMI VRR a eARC. Kromě toho je vybavena druhou generací procesoru Alpha 9.

K dispozici je 4.2kanálový 100W sound systém, který je integrován do spodní krabice. Nalezneme zde také podporu Dolby Atmos. LG zdůrazňuje, že hudbu můžete používat i ve chvíli, kdy bude displej srolovaný. Což je spojeno s další překvapivou funkcionalitou, a sice AirPlay 2.

LG potvrzuje, že R9, stejně jako ostatní OLED TV značky pro rok 2019, podporují právě Apple AirPlay 2 a HomeKit. A kromě toho osobní asistentku Amazon Alexa.

65“ model LG R9 bude součástí série OLED TV Signature a bude k dispozici ve druhé polovině roku 2019. Cena zatím nebyla oznámena.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře