LG uvádí BH100 - první duální přehrávač HD DVD a Blu-ray disků

vydáno 24. 5. 2007 | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače

Tagy: BD-Java, BH100, Blu-ray, duální, HD DVD, LG, přehrávač, Super Multi Blue

Praha, 26. dubna 2007 – LG Electronics uvádí na český trh přehrávač „Super Multi Blue“ pod označením BH100. Tento pokročilý přehrávač disků s duálním formátem a vysokým rozlišením je první přehrávač nejen na českém, ale i evropském trhu, který disponuje schopností přehrávat oba formáty disků další generace. Nový přehrávač je ideálně přizpůsobený rozšířené řadě plazmových televizorů Full HD 1080p a LCD televizorů s vysokým rozlišením (HD) a tato kombinace nabízí nejlepší možný obraz v nejvyšším formátu rozlišení.

LG BH100

„Vyvinuli jsme přehrávač Super Multi Blue, abychom učinili konec zmatkům způsobovaným současnou konkurencí mezi disky Blu-ray a HD DVD. Zákazníci už tak nejsou nuceni volit mezi těmito dvěma formáty,“ řekl Roman Klačko, produktový manažer pro černou techniku LG Electronics CZ. „Televize s rozlišením Full HD již získává na našem trhu silnou pozici a tak doufáme, že přehrávač Super Multi Blue bude hrát spouštěcí roli při společném rozšiřování a rozvíjení objemů prodejů televize Full HD a DVD s vysokým rozlišením.“

Mimo nabídky kvality obrazu HD 1080p z disků s vysokým rozlišením zahrnuje přehrávač interaktivní funkce na základě BD-Java, která umožňuje zobrazování pokročilých menu a funkcí na videu z disků Blu-ray. Přehrávač umí rovněž přistupovat a přehrávat audiovizuální obsah z disků HD DVD v plném rozlišení HD. Nedostane se sice k interaktivnímu obsahu u mnoha disků HD DVD a jako takový nebude označen licenčním logem HD DVD, uživatelé však mohou používat pokročilé menu pro HD DVD díky softwaru LG. Schopnost přehrávat filmy v obou formátech je přesto velkou výhodou pro spotřebitele. Představení přehrávače Super Multi Blue společností LG Electronics přispívá k ukončení nejasností a váhání spotřebitelů na trhu disků s vysokým rozlišením.

Jednotka podporuje různé A/V formáty, včetně MPEG-2, VC-1, H.264 video, MPEG1/2 audio, Dolby Digital, Dolby Digital+, DTS a DTS-HD audio, a zahrnuje několik vstupů/výstupů jako je HDMI out, složkový / složený video výstup a optický / koaxiální / mimo jiné i diskrétní 5.1 kanálový audio výstup.

Jednotka s výrazným designem zahrnuje elegantní a snadno ovladatelná osvětlená dotyková ovládací tlačítka spolu s ergonomickým dálkovým ovládáním, které umožňuje snadnou kontrolu nad zážitky domácí zábavy příští generace.

Přehrávač LG Super Multi Blue (BH100) bude na českém trhu k dispozici koncem května 2007 za doporučenou koncovou cenu 39 990 Kč včetně DPH.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře