LG MS450 a MS400 - vaše digitální zábava v obýváku

vydáno 17. 11. 2009 | autor LG Czech | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače | 13 komentářů

Tagy: 1080p, CIFS, DivX HD, DLNA, DVB-T, FLAC, Full HD, H.264, JPEG, LG, LG Electronics, MKV, MS400, MS400H, MS450, MS450H, pevný disk, Picasa, přehrávač, tuner, USB, Wi-Fi, WLAN, WMV HD, WMV9, YouTube

LG logo

Dva tunery, pevný disk, DLNA, YouTube, MKV

Společnost LG přichází na předvánoční trh s domácími multimediálními centry LG MS450 a LG MS400. Typickým zákazníkem je ten, kdo má na svém počítači uloženy soubory s filmy, seriály nebo hudbou a chce je na dálku pohodlně přehrávat na velkém televizoru v obýváku. Nebo také ten, kdo často nahrává televizní pořady. LG se tímto krokem v Česku stává první globální firmou orientovanou na spotřební elektroniku, která takový přístroj uvádí na tuzemský trh.

Multimediální centrum od LG přináší kompletní digitální knihovnu přímo do obýváku a překonává hranice mezi počítačem a televizním přijímačem.

„Uživatel může mediacentrum propojit se svými počítači, USB paměťmi, osobními MP3 přehrávači nebo dalšími zařízeními,“ uvedl Roman Klačko, produktový specialista LG.

K propojení vybraných přístrojů slouží technologie DLNA pro bezdrátovou (wi-fi) komunikaci nebo standardní síťový kabel. Práce s přístrojem je velmi snadná a přizpůsobená laikům.

„K ovládání stačí dálkový ovladač, pomocí kterého lze snadno procházet multimediální obsah připojeného pevného disku nebo z televize nahrávat oblíbené pořady,“ vysvětluje Roman Klačko z LG.

Multimediální centrum LG MS450

Stolní multimediální centrum od LG s bohatou výbavou disponuje dvěma televizními digitálními (DVB-T) tunery, takže je možné současně nahrávat dva programy na 250 GB pevný disk (model MS450H – pojme až 32 hodin záznamu v nejvyšší kvalitě) a sledovat přitom jiný obsah disku.

Umožňuje také připojení k domácí síti Ethernet 10/100 DLNA, k internetovým službám (např. YouTube nebo Picasa), a to i bezdrátově – přiloženým USB WLAN klíčem. Také sdílení souborů z jiných zařízení přes DLNA nebo CIFS je díky jednoduché instalaci snadné.

Mediastation umožňuje přehrávat jak videa s nejnovějšími kodeky, jako je MKV, H.264, WMV9 HD, DivX 3./4./5./Xvid (SD), DivX HD, obrazy disků ISO, MPG, MPEG-2, avi, audio typu MP3, WMA, AAC, OGG, PCM, AC3, M4A, FLAC, APE a také obrazové soubory: JPEG HD, GIF nebo TIFF. Zaručuje přenos obrazu a zvuku v nejvyšší kvalitě až do plného HD rozlišení 1920×1080p.

I přes pokročilé funkce se podařilo udržet cenu přístroje na přijatelné úrovni. Model LG MS450H s 250 GB pevným diskem se prodává za 9990 Kč včetně DPH. Model LG MS400H stojí o dva tisíce korun méně.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: LG MS450 a MS400 - vaše digitální zábava v obýváku

Vložil DTS-HD Master Audio (bez ověření), 18. Listopad 2009 - 10:32

Obrázek uživatele DTS-HD Master Audio

Kodeky MKV ? Obrazy MPG, MPEG-2, AVI ? Když jsem blbej, tak napíšu: „Přehrává typy souborů“ a neztrapnim se takovým blábolem :-/

Re: LG MS450 a MS400 - vaše digitální zábava v obýváku

Vložil d.f.h, 18. Listopad 2009 - 10:45

Obrázek uživatele d.f.h

Je to tisková zpráva, připomínky tudíž prosím adresovat směrem k http://cz.lge.com/. Určitě budou mít radost :-)

Re: LG MS450 a MS400 - vaše digitální zábava v obýváku

Vložil DTS-HD Master Audio (bez ověření), 19. Listopad 2009 - 12:16

Obrázek uživatele DTS-HD Master Audio

Neříkám, že není. Adresovat připomínku nebudu, autor by jí zřejmě stejně nerozuměl. Ovšem tím, že se převezme tisková zpráva se rozšiřují akorát bludy. Pak se není co divit, že i odborný personál v obchodech s eletronikou plácá nesmysly. Možná by občas neškodila drobná korektůra, čtenáři tohoto webu by byli alespoň víc v obraze než čtenáři tiskových zpráv a reklamních letáků…

Re: LG MS450 a MS400 - vaše digitální zábava v obýváku

Vložil d.f.h, 19. Listopad 2009 - 14:54

Obrázek uživatele d.f.h

Od edukace tu máme diskusní fórum nebo právě tyto reakce pod články, každý může přispět.

Ale po pravdě řečeno zrovna tohle mi přijde bezpředmětné. Naprostá většina „normálních“ lidí (tím nechci říct, že bychom snad my byli nenormální :-)) si pod pojmy MKV, MPEG-2 nebo DivX představí prostě nějaké to video a je úplně jedno, jestli se ve skutečnosti jedná o formát, kodek, kontejner, normu nebo chleba s máslem.

Re: LG MS450 a MS400 - vaše digitální zábava v obýváku

Vložil DTS-HD Master Audio (bez ověření), 19. Listopad 2009 - 19:11

Obrázek uživatele DTS-HD Master Audio

Asi jsem hnidopich. Smutné je ovšem to, že právě ti s tím chlebem a máslem se většinou tváří jako největší odborníci, píšou reklamní letáky, tiskové zprávy atp. Pak přijde výše zmiňovaný „normální“ nakupující a diví se, že zrovna jemu jeho oblíbený film přehrát nejde. „Ale přeci psali, že to umí AVI…“ No nic, dál se tím asi opravdu nemá cenu zaobírat, takže teď už jen doufat, že autoři podobných článků budou lidé, kteří tomu o čem píší alepoň trošku rozumí.

Re: LG MS450 a MS400 - vaše digitální zábava v obýváku

Vložil Robkteryten (bez ověření), 22. Listopad 2009 - 8:16

Obrázek uživatele Robkteryten

koukam ze firme LG je opravdu jedno co prodava,obratil jsem se na ne pres jejich kontaktni formular ohledne par dotazu k tomuto pristroji a jejich odpovedi byly opravdu zajimave.ne jen ze jsem se nedozvedel nic,ale jeste se se mnou bavily jak s pitomcem ze nevim co vse jejich pristroj umi.Vsem doporucuju prohlednout si jejich oficialni stranky o tomto produktu.

Re: LG MS450 a MS400 - vaše digitální zábava v obýváku

Vložil roman2277 (bez ověření), 22. Listopad 2009 - 14:31

Obrázek uživatele roman2277

Tak jsem měl doma týden model MS 450 a po updatu nejnovějšího firmwaru ze 23 září přístroj neviděl interní 250GB HDD.Takže okamžité vrácení prodejci.Naprosté díletanství fa.LG.Nebo chyba testerů.Nicméně je to pěkný,tichý a bezproblémový přístroj,který stojí za úvahu oproti garážovkám typu popcorn apod.Nejlepší je zvolit verzi MS 400 a dokoupit 3.5 SATA HDD.A to taky tento týden udělám.Jinak jsem měl tady 30 minutový rozhovor s jejich pracovníkem z podpory.Bylo to opravdu úsměvné.Kdo by chtěl cokoliv o tomto přístroji zodpovědět,tak at na píše na mail.Mějte se…

Re: LG MS450 a MS400 - vaše digitální zábava v obýváku

Vložil Pepa (bez ověření), 1. Prosinec 2009 - 13:08

Obrázek uživatele Pepa

Ahoj, díky za info. Hele, mám 2 otázky:

  1. umí to web-rádia ?
  2. dá se použít jako NAS server ?

díky, Pepa

Re: LG MS450 a MS400 - vaše digitální zábava v obýváku

Vložil Stiffler (bez ověření), 5. Březen 2010 - 9:18

Obrázek uživatele Stiffler

Zdarec, rozmyslam o nejakom takomto zariadeni ale rad by som zistil viac info. Vies mi poradit?

  • ked to pripojim do siete, da sa na to lahko kopirovat obsah z PC?
  • prehrava to bez problemov BR ripy v podobe full hd MKV?
  • prehrava to bez problemov 5.1 zvuk? chcem to zapojit cez optiku do domaceho kina tak potrebujem vediet ci ten zvuk naozaj pojde 5.1
  • nezamrza to, nemal si s tym nejake problemy?

PS: rozmyslam o verzii MS400 bez HDD a dokupit 1TB disk

dik

Stiffler

Re: LG MS450 a MS400 - vaše digitální zábava v obýváku

Vložil Anonym (bez ověření), 23. Listopad 2009 - 0:46

Obrázek uživatele Anonym

Dobry den, rad bych se zeptal, zda je nutne mit zapnutou tv pri prehravani audia ?

Re: LG MS450 a MS400 - vaše digitální zábava v obýváku

Vložil sarga (bez ověření), 23. Listopad 2009 - 17:10

Obrázek uživatele sarga

Na uvedený přístroj jsem se díval na stránkách LG a moc jsem nechápal.Zadní strana přístroje jakoby neexistovala,nikde jsem ji nenašel.Na PC revue je naštěstí video.Stránka s nějakou podporou,firmware taky nic,na fórum a diskusi je asi ještě brzo.Na zahraničních stránkách LG jakoby přístroj neexistoval.Jen jestli si nechce LG u nás přístroj zatestovat. Prosím tě moc nechápu jak může být 400 s mým HD ohledně firmware ok a 450 s 250gb nepoužitelná.Firmware je přece ten samý.Ještě prosím tě jedna věc.Jako pošetilý staroch ještě mám crt tv Loewe Xelos,nezkoušel jsi kvalitu scart výstupu?Na scart vede RGB videosignál?Asi to bude jen kompozit.Není to možné nikde vyčíst.Jinak pokud to půjde a bude ok jdu do něj,už mě nebaví čekat na popcorn c-200,až konečně bude dostupný a vyladěný. Ohledně ceny nej cena Datart 6 500,–,takže můj ůsudek mě vede k tomu,že se bude asi zlevnovat.Když to Datart má nejlevnější…

Re: LG MS450 a MS400 - vaše digitální zábava v obýváku

Vložil Anonym (bez ověření), 30. Listopad 2009 - 1:02

Obrázek uživatele Anonym

Dobrý den, dá se někde stáhnout manuál a podrobnější specifikace k tomuto přístroji? Na stránkách LG jsem žádný manuál nenašel a specifikace stojí za houby. Zajímá mě, jaký typ HDD se dává do šuplíku (PATA / SATA / SATA2)? Ve specifikacích se píše, že přístroj má hybridní tuner – znamená to, že kromě DBV-T má i klasický analogový tuner?

Re: LG MS450 a MS400 - vaše digitální zábava v obýváku

Vložil danton (bez ověření), 19. Leden 2010 - 10:19

Obrázek uživatele danton

Zdravim. Jak je to s prehravanim „obrazy disků ISO“. I prodejci pisou s odvolanim na LG, ze prehrava „DVD(VOB, IFO), ISO“ http://www.tvfreak.cz/…06896A9.html . Ja ho mam a nic.