LG má první hodinky kombinující Android Wear a LTE

vydáno 14. 10. 2015 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Android Wear, chytré hodinky, LG Watch Urbane 2nd Edition, LTE, smartwatch

Společnost LG představila první chytré hodinky, které běží na platformě Android Wear a zároveň podporují technologii rychlého přenosu dat 4G LTE.

Jde o model Watch Urbane 2nd Edition, což samozřejmě implikuje, že se jedná o nástupce na jaře představených chytrých hodinek Watch Urbane. Oproti těm však nové smartwatch oplývají větším displejem a menším tělem. Aby takového stavu výrobce vůbec dosáhl, musel některé funkce (jako například celulární modul a modul pro LTE) integrovat přímo do pásku, který tak výjimečně nelze měnit. Uživatelé si tak musejí dopředu dobře rozmyslet, který z celé řady dostupných pásků si zvolí.

Díky v pásku integrovaným modulům mají ale smartwatch oproti konkurenci jednu nespornou výhodu – dá se s nimi volat a připojovat na internet, aniž by musely být spárovány se smartphonem. Druhá edice androidových hodinek od LG samozřejmě není prvním zařízením vybaveným LTE konektivitou, ovšem například Samsung Gear S běžel na OS Tizen, LG Watch Urbane LTE pak na webOS.

Pokud jde o další specifikace, je 2nd Edition vybavena 1,38palcovým P-OLED displejem s rozlišením 480×480 pixelů a 570mAh baterií, která má na jedno nabití vydržet celý den, aniž by uživatel musel sáhnout po režimu spořícím energii (Power Saving Mode). O datu vydání ani ceně zatím nepadlo ani slovo, nicméně už teď je jisté, že se hodinky nejdříve objeví na trzích v Jižní Koreji a USA.

Zdroj: EnGadget

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře