LG má pětipalcový panel s FullHD rozlišením

vydáno 30. 5. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Monitory | 2 komentáře

Tagy: FullHD, iPhone 4S, LG, retina displej

Jakou má televizor ve vaší domácnosti úhlopříčku? Přes třicet palců? Přes čtyřicet? Nebo dokonce přes padesát? A je vůbec FullHD? Pokud jste pravidelným čtenářem HDmagu a fanouškem filmů ve vysokém rozlišení, je pravděpodobné, že ano. Na tak velkých displejích už 1920×1080 pixelů rozhodně doceníte, LG se ale vydalo opačným směrem. Vrazilo FullHD do pětipalcového displeje.

Čtěte také: LG představilo svůj OLED televizor, je 4mm tenký

LG: FullHD displej v pěti palcích

Ani ne třinácticentimetrový displej s tak vysokým rozlišením je samozřejmě daleko za veškerou konkurencí, v hustotě pixelů tak předčí dokonce iPhone 4s s jeho retinou. Zatímco ten má „pouhých“ 330 ppi (pixelů na palec), nový LCD IPS panel od LG má neuvěřitelných 440 ppi. Jemnost takového displeje už odpovídá reálnému sledovanému obrazu, lidské oko totiž na tak malé úhlopříčce není schopné na běžnou vzdálenost zpozorovat výhody vyššího rozlišení. Hustota tohoto displeje, který LG představí na začátku června na SID 2012, je tak vlastně „zbytečná“.

Masová produkce by měla v továrnách LG odstartovat v druhé polovině roku, takže je klidně možné, že na přelomu let 2012 a 2013 uvidíme první mobilní zařízení s tak oslnivě jemnou kresbou.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: LG má pětipalcový panel s FullHD rozlišením

Vložil eee (bez ověření), 30. Květen 2012 - 11:11

Obrázek uživatele eee

Cim vetsi rozliseni, tim vetsi spotreba grafickeho procesoru a pameti. Takze pro normalni pouziti to ma ciste zaporny prinos. A nenapada me aná zadne specialni vyuziti. Takze asi podobne jako u fotaku pujde o marketing a nesmyslne vyhnane megapixely.

Re: LG má pětipalcový panel s FullHD rozlišením

Vložil Anonym (bez ověření), 29. Červen 2012 - 14:10

Obrázek uživatele Anonym

Osobně FullHD vítám, přínos např. pro rozlišení fotek či videí. Proč tedy nevyužít toho, co se nabízí? S LG mám výborné zkušenosti, takže jdu do toho.