Levný a výhodný Blu-ray přehrávač Insignia NS-BRDVD

vydáno 29. 5. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa

Tagy: 1080p, Best Buy, Blu-ray, Blu-ray profil 1.1, BonusView, Dolby TrueHD, DTS-HD, DVD, Funai, HDMI, Insignia, Magnavox, NB500, NB500MG9, NS-BRDVD, přehrávač, upscaling, Wal-Mart

Best Buy - logo

Rodina Blu-ray přehrávačů se základní výbavou má další přírůstek, tedy alespoň v Americe. Obchodní řetězec Best Buy začal nabízet model Insignia NS-BRDVD a přidává k němu i výhodnou slevovou akci.

Přehrávač jako by z oka vypadl podobně cenově nenáročnému přístroji Magnavox NB500MG9, který před čtrnácti dny zařadil do své nabídky jiný americký megařetězec – Wal-Mart. Podobnost nebude čistě náhodná, Magnavox NB500MG9 je totiž jen převlečený OEM přehrávač Funai NB500, se kterým se pod různými názvy setkáme ještě několikrát. Jako Sylvania NB500SL9 by se měl velmi brzo objevit na e-shopu Amazon.com, Circuit City ho chce nabízet pod značkou Pye a právě na Best Buy měl být k dispozici jako Insignia. Tak se teď i stalo.

Podobná je ostatně i výbava, kterou přehrávač v ceně $350 (asi 5500 korun) disponuje. Kromě upscalingu DVD na rozlišení 1080p dekóduje Dolby Digital Plus a DTS-HD audio, dvoukanálově pak i Dolby TrueHD. Výstupy jsou analogové stereo audio, optické (TOSLINK) a koaxiální audio, kompozitní a komponentní video, HDMI samozřejmě nechybí. Oficiálně není znám Blu-ray profil, se kterým si tento přehrávač poradí, ale vzhledem k jeho už představenému „kolegovi“ to bude maximálně Blu-ray profil 1.1 (BonusView) – mezi výbavou totiž chybí konektor pro připojení k internetu, což znemožňuje využití BD-Live funkcí (Blu-ray profil 2.0).

Blu-ray přehrávač Insignia NS-BRDVD

Samotná cena přehrávače Insignia NS-BRDVD není až tak nízká (bavíme se o situaci na americkém trhu). Za $400 můžete mít mnohem lépe vybavený základní model herní konzole Sony PlayStation 3, která si poradí s Blu-ray filmy včetně BD-Live a samozřejmě nabízí i další zajímavé funkce. Naopak za nějakých $330 můžete mít značkový stolní Blu-ray přehrávač Samsung BD-P1400. Best Buy se ovšem přehrávač Insignia snaží podpořit slevovými kupóny v hodnotě $100, které v případě zakoupení můžete ihned uplatnit na celou řadu filmů z produkce studií Disney, Touchstone a Miramax.

Takový výhodný balíček je možná přesně to, po čem běžný spotřebitel touží. Objedná si přehrávač se základní výbavou, k tomu hned několik svých oblíbených filmů a může začít bádat, v čem vlastně spočívá to kouzlo vysokého rozlišení. Pokud přijde kvalitním zážitkům na chuť, může si do budoucna pořídit dražší a lépe vybavený přehrávač – a pokud ne, tak ho investice dvou nebo tří set dolarů nebude tolik bolet.

Přesně něco takového bychom potřebovali i u nás.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře