Lepší než LED TV i projektor: Sharp BIG PAD

vydáno 11. 8. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Monitory

Tagy: interaktivní displej, mobilní aplikace, Sharp BIG PAD, SHARP Display Connect

Většina jednacích místností a „zasedaček“ je dnes vybavena klasickou velkoplošnou a v různé míře chytrou LED TV, velkoplošným plochým displejem, nebo projektorem s vysokým světelným výkonem. Tradiční neduhy takového řešení zná většina z nás z vlastní zkušenosti: prezentuje vždy jen jeden, přepojování počítačů často zabírá čas a nabourává průběh porady. Alternativu, která těmito „vlastnostmi“ netrpí nabízí pod označením BIG PAD japonský Sharp.

Sharp BIG PAD je „interaktivní plochý panelový displej,“ jenž najde vedle podnikových zasedaček uplatnění třeba v učebnách škol a univerzit. Japonská společnost tyto displeje nabízí již několik let a postupně jejich portfolio doplňuje a rozšiřuje – jedná se tedy o důkladně prověřený a průběžně vylepšovaný systém.

Hlavní specialitou panelů řady BIG PAD je mobilní aplikace Sharp Display Connect (dříve Touch Display Link) v aktuální verzi 2.1.0. Jde o software, který s BIG PADem v místnosti dokáže prostřednictvím bezdrátové sítě propojit jakékoliv mobilní zařízení či počítač a jednoduše tak sdílet materiály a obsahy obrazovek. Další možností využití aplikace je interaktivní psaní a komunikace či dálkové ovládání hostujícího zařízení zařízením klientským.

Při ovládání prezentace ale nejste omezeni jen na vlastní – samotné displeje BIG PAD disponují rychlým responsním infračerveným 6 – 10bodovým multidotykovým ovládáním pro dva až čtyři uživatele. To znamená, že u obrazovky může prezentaci snadno komentovat nebo třebas interaktivně doplňovat několik osob. Odpovídá tomu i její velikost – úhlopříčky mezi 60 a 80 palci (1,52 – 2,03 m), použité technologie jsou pak různé – od UV2A LCD technologie po LED podsvícení po hranách (edge). Nejvyšší model BIG PAD PN80TC3 navíc disponuje aplikací Touch Viewer, jež je určena pro organizaci dat pro spolupráci. Kromě toho je 80palcový displej osazen „bezešvým“ plochým rámečkem, který zjednodušuje sestavování více displejů do jednoho.

BIG PAD PN-70SC3 je speciálně navržen pro učebny či školící místnosti – kromě svrchní vrstvy odolné proti poškrábání i odrazu okolního světla je vybaven integrovanými stereo reproduktory o výkonu 2×10 W, které dokáží naplnit zvukem i větší prostor. Další model – PN-TB3, se pak hodí pro uživatele, kteří nechtějí ztrácet čas na začátku pracovních schůzek – velice rychle se totiž zapne po stisknutí jediného tlačítka.

Zdroj: Sharp

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře