Legendární Mark Levinson v Praze představil čistý HD zvuk

vydáno 15. 9. 2008 | autor LG Czech | sekce Tiskové zprávy | téma Hi-Fi audio, Z domova

Tagy: CES 2008, Champagne, domácí kino, DVD, EISA, FB163, HD, HT762T, HT953, LG, LG Electronics, LG6000, Mark Levinson, Scarlet, televizor

LG - Life's Good - logo

I vy se inspirujte jeho doporučeními

Světová audiolegenda Mark Levinson zavítala na pozvání české pobočky LG Electronics do Prahy během svého exkluzivního globálního turné. Pár desítkám pozvaných hostů tento slavný profesionální audiofil, muzikant a podnikatel představil v luxusním pražském hotelu technologie a know-how pro ladění zvuku u produktů LG. Během programu Mark Levinson na mikrosystému LG FB163 demonstroval čistý zvuk v HD kvalitě.

Mark Levinson, který slyší lépe než superdrahé přístroje, je díky své mimořádné schopnosti znám pod přezdívkou „Zlaté ucho“. Se společností LG spolupracuje jako hlavní zvukový poradce, jak bylo slavnostně oznámeno letos v lednu na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas. Cílem partnerství je vývoj nových výrobků s přirozeným HD zvukem, kterého dosud dosahovala jen zařízení v hodnotě mnoha desítek až stovek tisíc korun.

Sám Levinson k partnerství říká: „Vždy jsem snil o dostupnosti čistého HD zvuku pro širší okruh posluchačů za cenu, kterou si mohou dovolit. Malá firma to ale není sama schopna zvládnout. Spoluprací s LG můžeme tuto překážku odstranit. Věřím, že jen hudba s čistým HD zvukem může uspokojit naši duši a naše srdce.“

Mark Levinson

Na akci Mark Levinson poradil, jak si co nejlépe vychutnat oblíbenou hudbu:

  • držte hlasitost na přiměřené úrovni, ať není na úkor kvality reprodukce
  • malé místnosti zpravidla mají lepší podmínky pro poslech než velké prostory
  • umístěte reproduktory tak, aby se zvuk šířil přímo k vám
  • pozor na nízkou kvalitu nahrávek
  • ekvalizéry používejte velmi obezřetně
  • chcete-li silné basy, dbejte na špičkový subwoofer

Jedním z prvních produktů, na němž se Mark Levinson v rámci spolupráce s LG podílel, byl úspěšný model domácího kina LG HT762T, zvaný Champagne. Počet dalších produktů laděných touto osobností roste, jeho zkušenosti se uplatnily u vzniku designového televizoru LG6000 Scarlet nebo DVD mikrosystému LG FB163. Podílel se také na domácím kinu LG HT953, které letos získalo prestižní ocenění EISA.

„S Markem Levinsonem sdílí naše firma stejnou ideu, a to přinášet požitek z čistého HD zvuku co nejvíce lidem,“ vysvětlil důvody spojení Ki Ju Song, generální ředitel české pobočky LG Electronics.

Návštěva Marka Levinsona v České republice se konala v rámci jeho reprezentačního turné po hlavních světových metropolích nazvaného „LG a Mark Levinson hrají společně“. Exkluzivita návštěvy tohoto světově proslulého „audio guru“ je zřejmá již z faktu, že zastávky se konají jen v sedmi městech světa.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře