LCD televize Sharp AQUOS HD1E získala cenu za výjimečný design

vydáno 7. 3. 2008 | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: Aquos, EISA, HD1E, iF International Forum Design, iF product design award, LC-46HD1E, LC-52HD1E, LCD, rekordér, Sharp, televizor, Time Shift

Sharp obdržel prestižní mezinárodní ocenění iF product design award za svou řadu AQUOS HD1E. iF product design award je jedno z nejvýznamnějších ocenění pro design výrobku na světě a je každoročně udělováno na konferenci iF International Forum Design. Excelentní design řady HD1E udělal velký dojem na porotu tvořenou respektovanými odborníky.

SHARP - logo

Každý, kdo kupoval LCD televizi nebo o tom i jen uvažoval, ví, že technické vybavení a poměr cena / výkon nejsou jediné rozhodující faktory pro výběr vhodného zařízení, ale že je důležitý také vzhled přístroje. Ostatně asi těžko se díváte doma na jiný předmět tak často a tak intenzivně jako na televizi. Řada AQUOS HD1E od Sharpu (viz LC-46HD1E a LC-52HD1E na výstavě Home Cinema Praha 2007) uspokojí ty nejnáročnější požadavky, nejen díky svým technickým vlastnostem, ale také díky svému atraktivnímu designu. Těmito slovy doprovodila porota iF International Forum předání ocenění iF product design award zástupcům společnosti Sharp.

„S řadou HD1E jsme stvořili mimořádnou špičkovou televizi, která kombinuje prvotřídní LCD technologie s nadčasovými uživatelsky přívětivými vlastnostmi ve vysoce kvalitním rámu,“ říká Toshiyuki Tajima, výkonný ředitel Sharp Electronics Europe. „Ocenění mezinárodní prestižní iF product design award vnímáme jako potvrzení naší produktové strategie na rychle rostoucím trhu s LCD televizemi s plným rozlišením. Visačka Kvalitní design slouží při orientaci na trhu jako důležitá pomůcka pro zákazníky, kteří se orientují na designově zajimavé produkty.“

iF product design award 2008

Jen nedávno byla řada HD1E od Sharpu oceněna i organizací EISA (European Image and Sound Association) jako evropský televizor roku 2007/2008 s funkcí Time Shift. Mezi nejpozoruhodnější vymoženosti modelu patří integrovaný hard diskový rekordér s kapacitou 160 GB a funkcí Time Shift pro časově posunuté přehrávání nahrávaného programu. Navíc obrazovka s plným rozlišením a zdvojnásobenou frekvencí 100 Hz zaručuje tu nejlepší kvalitu obrazu. Řada HD1E je dostupná ve velikostech 52 a 46 palců (velikosti úhlopříček 132 a 117 centimetrů).

Od svého představení v roce 1953 si iF Design Award získalo pověst mezinárodně renomovaného ocenění moderního a excelentního designu. V letošním roce mezinárodní porota expertů hodnotila 2771 návrhů, což je o 20,9 procent více než loni.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře