Láska nebeská (mini recenze Blu-ray)

vydáno 9. 5. 2012 | autor Petr Semecký | sekce Recenze | téma Filmy | 2 komentáře

Tagy: Blu-ray, film, Láska nebeská, Love Actually, recenze

Láska nebeská (Love Actually, 2003) (Blu-ray)

Ačkoliv na nás Hollywood už pár let vypouští ansámblové romantické filmy ve velkém, my se přesto raději obracíme na Richarda Curtise, jehož Láska nebeská i po letech hladí srdíčko a pročišťuje slzné kanálky několikanásobně lépe a upřímněji, než všechny „Svaté Valentýny a "Šťastné Nové roky“ dohromady.

Nejde totiž o to, kolik slavných obličejů do svého filmu dostanete, ale jestli máte dost talentu, abyste svým postavám dopřáli příběh, jenž nebude jen nudnou přehlídkou klišé a schématických situací, dali každému dostatečný prostor a v neposlední řadě do filmu nadávkovali humor, u něhož nebudou publiku rudnout tváře trapností. Curtisovi se tohle všechno povedlo bez nejmenšího zaváhání, když dovedl bezešvě pospojovat osudy desítky postav a zároveň se vyhnul nadměrnému množství laciného sentimentu.

Láska nebeská (Love Actually, 2003) Láska nebeská (Love Actually, 2003) Láska nebeská (Love Actually, 2003) Láska nebeská (Love Actually, 2003)

TIP: Desítky dalších FullHD screenshotů v PNG a podrobné technické informace o videu a zvuku najdete na našem samostatném Blu-ray profilu filmu

Na ruku mu přitom jde i výborné obsazení, které ladně vybruslí i z kýčem nejvíce zavánějících momentů (vyznání v Portugalsku), a fantastický soundtrack, jenž vykouzlí vánoční atmosféru i při dvaceti stupních ve stínu. Nejzásadnějším rozdílem oproti konkurenci však přesto zůstavají civilní chvilky, s nimiž se dovedete ztotožnit. Ať už jde o milujícího manžela se sklonem k nevěře, nebo o nalézání cesty k dítěti po smrti jednoho rodiče. Právě tím, že Curtis odmítá být výhradně pozitivní, získává plusové body, a možná právě díky tomu nás nakonec pokládá tak snadno na emocionální lopatky.

Technické provedení

Povedl se i přepis na Blu-ray. Pravda, Láska nebeská pravděpodobně nebude titulem, který vytáhnete, abyste se pochlubili kamarádům s novou televizí, ale svou práci odvede bez větších škobrtnutí. Mezi ty patří pro někoho možná až příliš velké množství zrna, občas patrné užití DNR a přísahal bych, že jsem místy zahlédl i známky komprese (v úvodním nahrávání songu). Jinak je transfer fešný, což zahrnuje opravdu pěkně saturované barvy (hlavně červená), přirozené tělovky a nadprůměrnou ostrost, dávající prostor především drobnokresbě v obličejích (konečně uvidíte přemake-upované beďary na čele Keiry Knightley).

Zvukově vás disk nemá čím překvapit. Největší prostor logicky dostávají čisté a bez potíží srozumitelné dialogy, a poté soundtrack, jehož beaty čas od času protáhnou subwoofer a udělají vám z obýváku malou diskotéku (tancující Hugh Grant). Surroundy jedou povětšinou na neutrál a prostě jen atmosféricky probublávají, avšak kupříkladu při svatební scéně se dokáží skrze trubky a flétny ozvat se slušnou razancí. V rámci žánru tudíž spokojenost.

Bonusy

  • Vynechané scény (37m:16s, SD, CZ titulky)
  • Hudba Lásky nebeské (07m:50s, SD, CZ titulky)
  • Kelly Clarkson „The Trouble With Love is“ videoklip (03m:48s, SD)
  • Billy Mack „Christmas is all around“ videoklip (04m:14s, SD)
  • Vypravěči (09m:59s, SD, CZ titulky)

Mohly by vás zajímat naše další recenze Blu-ray filmů a HD elektroniky »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Recenze

Komentáře

Re: Láska nebeská (mini recenze Blu-ray)

Vložil XoX (bez ověření), 10. Květen 2012 - 19:34

Obrázek uživatele XoX

Díky za pěknou recenzi, ale určitě bych jich uvítal více…

Re: Láska nebeská (mini recenze Blu-ray)

Vložil Psema (bez ověření), 10. Květen 2012 - 22:56

Obrázek uživatele Psema

Díky, „na skladě“ jich teď máme hodně a budou přibývat. :)