Kultovní Predátor by mohl dorazit na Blu-ray s hlavou vesmírného lovce

vydáno 6. 3. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma 3D, Filmy, Z domova | 4 komentáře

Tagy: Blu-ray, Collector's Edition, film, Limited Edition, Predátor, Predátor 3D, sběratelská kolekce, SteelBook

Predátor (Blu-ray steelbook) Líbila se vám 3D edice Já, robot, kterou jste mohli kromě klasického amaraye pořídit i s bustou plecháče Sonnyho? Pak by vám mohlo udělat radost, že Bontonfilm přemýšlí o vánočním uvedení obdobné edice i v případě slavného Predátora.

Ano, právě toho osmdesátkového kultu, v němž v režii ostříleného Johna McTiernana vesmírnému lovci nakopal pozadí Arnold Schwarzenegger. Predátor u nás doposud nevyšel a jelikož studio 20th Century Fox chystá převedení McTiernanova filmu do 3D (ano, je to hloupý nápad), dává smysl, že by Predátor po úspěchu limitované edice Já, robot šel ve šlépějích svého Blu-ray předchůdce a přišel na tuzemský trh i s kebulí nejlepšího lovce ve vesmíru.

Má to ovšem jeden háček – kvalitu přepisu. V zahraničí vyšel Predátor už dvakrát a ani jednou se nepovedlo dodat přepis, který by fanoušky odpálil na hranici mléčné dráhy. Poprvé byl použit starý master, který neprošel žádnými dodatečnými úpravami a film tak trpěl nadměrným šumem a neostrostí. Druhá edice pak některé vady poladila, kvůli nadmíře DNR (dynamická redukce zrna) však vyhladila Arnieho tvář do nerealistické voskovitosti a znát byla i aplikace softwarového přeostřování.

U Já, robot měli Foxové štěstí, neboť už původní záznam byl referenční a tudíž stačilo film pouze převést do třetího rozměru. V případě Predátora je ale nutné provést kompletní remaster a teprve poté film konvertovat. Což jsou samozřejmě náklady navíc. A prozatím není jisté, že studio do takto náročného procesu půjde a že místo něj nepoužije jeden ze starších přepisů.

My samozřejmě doufáme v první možnost. Obzvlášť když záběry predátoří hlavy z DVD edice (viz. video) vypadají tak fantasticky. Při ceně okolo dvou tisíc korun si lze navíc jen těžko představit fanouška, který by kvůli takto povedené edici nezaprodal i vlastní babičku. A kdyby se takový přecejen našel, měl by mít možnost pořídit si i výrazně levnější steelbook. Což by byla rovněž velká paráda.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Kultovní Predátor by mohl dorazit na Blu-ray s hlavou ...

Vložil Tlustý Mirek (bez ověření), 6. Březen 2013 - 18:56

Obrázek uživatele Tlustý Mirek

Obě verze jsou dost hrozné, ale ta druhá s šíleným DNR je krásný příklad to, jak by se filmy vydávat neměly… Každopádně už vidím ty spokojené rodinky doma – „tyjo, ten obraz je tak čistý, žádný šum… A Arnold nemá žádné vrásky…“

Re: Kultovní Predátor by mohl dorazit na Blu-ray s hlavou ...

Vložil FmF (bez ověření), 7. Březen 2013 - 1:27

Obrázek uživatele FmF

Pokud by ty blučka stály za to a konečně by jsme se dočkali i nějakých dosud neuvedených materiálů (myslím že první dva Predátoři by si zasloužili stejnou péči jako Alien Anthology). To znamená rozhovory, scénáře, vystřižené scény (např. bych chtěl vidět jak nakonec vypadala prvotní verze masakru v metru, která prý byla k vůli své brutalitě dost upravena) atd…

U Foxů jsou bohužel velcí škrti, takže to dopadne tak, že budeme rádi za nějaký slušný remaster a ještě budeme poslouchat jaké máme štěstí. V takovém případě nekupuji…

Re: Kultovní Predátor by mohl dorazit na Blu-ray s hlavou ...

Vložil Jirka SW (bez ověření), 7. Březen 2013 - 12:31

Obrázek uživatele Jirka SW

No za cenu 1800kč to nebude asi žádná pecka, když mám doma jeho hlavu bezmála za 8 tisíc…Ale uvidíme, třeba bude vypadat jinak, než na tom videu, pač to bylo k DVD pokud vím.A co se týče obrazu, nemůžu si stěžovat.Mám verzi ultimate edition.Pokud by to šlo ještě líp udělat, rád bych se na to tedy podíval.Jen kdo ví, jak bude vypadat ta konverze na 3D.U Já robot jí moc nechválili.

Re: Kultovní Predátor by mohl dorazit na Blu-ray s hlavou ...

Vložil rostiq36 (bez ověření), 8. Březen 2013 - 13:10

Obrázek uživatele rostiq36

A kdyby měl ještě sundávací masku, to by bylo žůžo :)