Krotitelé duchů oslaví 30. výročí novými Blu-ray edicemi!

vydáno 6. 6. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 4 komentáře

Tagy: 4K, film, Ghostbusters, Ghostbusters 2, Krotitelé duchů, Mastered in 4K

V Sony se s re-edicemi rozhodně nepářou a jakmile se na obzoru ukáže nové výročí, můžete se vsadit, že do pár týdnů bude v obchodech další verze vašeho oblíbeného filmu s novými bonusy a občas i novým přepisem. Nejnověji se to týká legendárních Krotitelů duchů (recenze), kteří nejprve dorazili na Blu-ray v průměrné kvalitě, aby se před pár měsíci dočkali nového přepisu ze 4K masteru (mimochodem hodně povedeného), který studio využije i pro edici číslo tři.

Aby však donutilo fanoušky ke koupi, přihodí i zcela novou „roundtable“ debatu tvůrců, která bude bodře rozdělena na dvě části, z nichž tu druhou naleznete na… tamtadadá… dlouho odkládaném Blu-ray Krotitelů duchů 2! Ti dorazí spolu s re-edicí jedničky na americký trh 16. září (první film si předtím odbude i obnovenou premiéru v amerických a kanadských kinech) a jelikož se bude jednat o edici k 25. výročí, bude i přepis druhého filmu remasterovaný ve 4K. Chuťovka.

Krotitelé duchů

Oba filmy půjde sehnat ve třech možných edicích. Buďto samostatně (pro ty, kteří již vlastní první film na Blu-ray), anebo společně v digibooku, popřípadě v silně limitované edici se soškou kultovního ducha Slimera, která však z uveřejněných vizuálů bůhvíjak dobře nevypadá a osobně bych raději zamířil do tuzemských komiksových obchodů a koupil si zde povedenou (a velikou) kasičku Marshmallow Mana či právě Slimera, jejich prohlubně na mince jsou skoro nepostřehnutelné. To jen, kdybyste chtěli dobrý tip na dárek.

Tuzemské vydání má pod palcem Bontonfilm, který se prozatím k uvedení nevyjádřil. Nicméně se dá očekávat, že minimálně edici druhého filmu ve spolupráci se Sony přinese. Ostatně Sony zdejší trh málokdy přehlíží.

Kompletní bonusy:

Krotitelé duchů:

  • NEW! Who You Gonna Call: A Ghostbusters Retrospective – Roundtable Discussion with Director Ivan Reitman and Dan Aykroyd (Part 1)
  • NEW! Poster Art Gallery – Gallery 1988 artwork
  • NEW! „Ghostbusters“ Music Video – Ray Parker, Jr.
  • Legacy Content:
  • Slimer Mode – Picture in Picture and Trivia Track
  • Commentary w/ Ivan Reitman, Harold Ramis & Joe Medjuck
  • 10 Deleted Scenes
  • 1984 Featurette
  • Cast and Crew Featurette
  • SFX Team Featurette
  • Multi-Angles
  • Ecto-1: Resurrecting the Classic Car
  • Ghostbusters Garage: Ecto-1 Gallery Storyboard Comparisons

Krotitelé duchů 2:

  • NEW! Time Is But A Window: Ghostbusters II and Beyond – Roundtable Discussion with Director Ivan Reitman and Dan Aykroyd (Part 2)
  • NEW! Deleted Scenes
  • NEW! „On Our Own“ Music Video – Bobby Brown
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Krotitelé duchů oslaví 30. výročí novými Blu-ray ...

Vložil ZEUS (bez ověření), 7. Červen 2014 - 13:20

Obrázek uživatele ZEUS

Pane Semecký. Myslím, že by tady bylo na místě s předstihem kontaktovat BONTON film, který film bude vydávat ohledně dabingu ke 2. dílu. Film totiž nikdy na DVD s dabingem nevyšel a v případě prvního dílu byl použit původní kinodabing namíchaný dokonce v 5.1. Bylo by opravdu velké zklamání, kdyby byl 2.díl vydán v jiném dabingu, než v tom původním, ideálně přemíchaném do 5.1. Bonton má myslím dostatek času, zajistit potřebnou dabingovou verzi, a jelikož se s původním dabingem vysílal i 2 díl nespočetněkrát v televizi, tak v tom nevydím takový problém. Tak ať se pak BONTON nevymlouvá že nestihnul zajistit potřebnou dabingovou verzi (viz naprosto otřesný novácký dabing Kleopatry na blu ray) a nezmrší vydání 2. dílu remasterovaného taky ve 4K použitím jiného dabingu, než původního!

Re: Krotitelé duchů oslaví 30. výročí novými Blu-ray ...

Vložil Psema (bez ověření), 9. Červen 2014 - 12:23

Obrázek uživatele Psema

Kontaktoval jsem, ale komunikace Bontonfilmu je v posledních měsících (v podstatě od té doby, co většina lidí přešla do Cinemartu) značně mizerná, takže bůhví, jestli se dozvíme vůbec něco. :)

Re: Krotitelé duchů oslaví 30. výročí novými Blu-ray ...

Vložil ZEUS (bez ověření), 9. Červen 2014 - 22:10

Obrázek uživatele ZEUS

No já jsem kontaktoval Bonton, a bylo mi řečeno že dabing jde zcela mimo nich. Studio se jich prostě neptá, pořídí si nějakou dabingovou stopu (Bonton prý ani netuší jakou), následně to pak dá na blu ray a hotovo. Bonton s tím prý nemůže nic udělat, nedá se ovlivnit jaký dabing se na finální remaster umístní. Chápete to vůbec? Věřit tomu se mi samozřejmě nechce.

Re: Krotitelé duchů oslaví 30. výročí novými Blu-ray ...

Vložil slart (bez ověření), 9. Červen 2014 - 11:01

Obrázek uživatele slart

K tomu, že Sony zdejší trh málokdy přehlíží. Škoda, že se to nestalo v případě filmů Pátý Element – remasterovaná edice (http://www.blu-ray.com/…Blu-ray/456/#…) nebo Das Boot (http://www.blu-ray.com/…u-ray/23642/). Vydání těchto dvou filmů by mě potěšilo mnohem víc.