Kráska a zvíře se v říjnu zamilují do Blu-ray

vydáno 6. 4. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Beauty and the Beast, Blu-ray, Disney, DTS-HD Master Audio, film, Kráska a zvíře, Pinocchio, Šípková Růženka, Sněhurka a sedm trpaslíků

Kráska a zvíře (Beauty and the Beast, 1991)

Studio Disney si svých animovaných celovečerních pokladů náležitě cení – na Blu-ray začaly vycházet teprve docela nedávno a objevují se hlemýždím tempem dvou za rok, vždy na jaře a na podzim. Dlouhé čekání se ale bezpochyby vyplatí, tituly v takzvaných diamantových nebo platinových edicích vždy patří k tomu nejlepšímu, co lze na Blu-ray vidět.

Pinocchio, Šípková Růženka nebo Sněhurka a sedm trpaslíků (ta je u nás k dostání i s českou jazykovou podporou) se ve vysokém rozlišení dočkaly nejen skutečně kvalitního technického zpracování, které v žádném případě nedává najevo desítky let stáří těchto filmů, ale také velmi obsáhlých a především zábavných bonusů.

To samé teď, přesně podle Blu-ray plánu studia Disney, čeká další nesmrtelnou animovanou klasiku, i když tentokrát trochu mladšího data. Ano, řeč je o muzikálovém „dojáku“ Kráska a zvíře (Beauty and the Beast, FDb.cz) z roku 1991, který servíruje příběh plný lásky v novodobém podání a s typickým disneyovským trademarkem. Dva Oscary (hudba a titulní píseň) plus historicky vůbec první nominace animáku na nejlepší film (podruhé se to povedlo už jen pixarovce Vzhůru do oblak) hovoří za vše.

Studio Disney si s přípravou Blu-ray vydání tohoto titulu zjevně dává pořádnou práci, dočkáme se ho totiž až 5. října letošního roku. Výmluvné ovšem je, že samostatná DVD verze bude k dostání až o sedm (!) týdnů později, což ovšem příliš nevadí – součástí dvoudiskové Blu-ray edice bude samozřejmě i DVD, což je obvyklá praxe studia Disney.

Těšit se můžeme na nově zrestaurovaný přepis (co v tomto směru laboratoře Disney umí, to je nejlépe vidět na sedmdesát let staré Sněhurce), DTS-HD Master Audio 7.1 zvuk, vynechané scény, pohled do zákulisí přípravy některých klíčových scén, vylepšená hudební čísla, interaktivní hry a další.

Kráska a zvíře (Beauty and the Beast, 1991)

Nepříjemné je v této souvislosti snad jen to, že studio Disney své klíčové Blu-ray disky vždy regionálně kóduje a výše uvedené informace se vztahují k americkému vydání (region A), které u nás v Evropě stoprocentně nepůjde přehrát. Uvidíme, kdy se dočkáme evropského vydání, každopádně na českou jazykovou podporu můžeme zřejmě zapomenout – studio Disney tento měsíc přestalo v České republice distribuovat Blu-ray tituly (viz Piráti z Karibiku připlují na Blu-ray i s češtinou).

Kráska a zvíře / Beauty and the Beast (1991)

V dobách, kdy ještě pohádka byla skutečností, žil ve Francii krásný mladý princ, který ale byl pyšný a sobecký. Stará čarodějnice se ho rozhodla potrestat a proměnila ho v hrozné zvíře. Zželelo se jí však mladého života a dala princi ještě šanci na vysvobození: pokud se do něj zamiluje nějaká dívka, stane se opět člověkem.

Uběhlo několik let. Ve vzdálené vesnici žil podivínský vynálezce Maurice, který měl překrásnou dceru – říkali jí Kráska. Myslel si na ni marnivý krasavec Gaston, ale Krásku zajímaly jen knihy. Jednou se vynálezce Maurice vydal na cesty a zabloudil do domu obludného zvířete. Aby se zachránil, musela za zvířetem přijít jeho dcera Kráska.

Jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadne. Kráska se do zvířete zamiluje, princi se vrátí jeho původní podoba, napraví se a bude z něj dobrý a spravedlivý král.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře