Kozoroh 1: Blu-ray film jako příloha časopisu Stereo & Video

vydáno 14. 12. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Capricorn One, film, FilmHouse, Kozoroh 1, Stereo & Video

Stereo & Video - logo

Dnes vyšlo číslo 12/2007 časopisu Stereo & Video, k části nákladu je přibalen Blu-ray disk s filmem Kozoroh 1. Za bezkonkurenční cenu 299 korun se tak na trh dostává historicky první přílohový Blu-ray disk, navíc s velice zajímavým a kvalitním filmem.

Celé číslo je navíc věnované vysokému rozlišení, obsahuje testy Blu-ray a HD DVD přehrávačů, vysvětlující články a jako samostatnou přílohu HD Speciál plný recenzí, rad a návodů.

Stojí za to připomenout, že Blu-ray filmy se na našem trhu vyskytují s cenou cca 800 – 900 korun. Atraktivní „chytrý“ thriller, kterým Kozoroh 1 bezpochyby je, bude za 299 korun bude zřejmě na dlouhou dobu jediným v této cenové kategorii – cena je totiž shodná s DVD verzí tohoto filmu. Navíc se v rámci časopiseckých přílohových disků jedná o evropský unikát.

Redakce časopisu Stereo & Video: Jedná se vlastně o trojnásobnou premiéru. Poprvé u nás, ale zřejmě i v Evropě, vychází BD jako příloha časopisu, přičemž samotný film má v tomto provedení na českém videotrhu premiéru – a navíc je to prvý BD nosič připravený českou authoringovou firmou.

Zbývá jen dodat, že DVD i Blu-ray vydání filmu má „na svědomí“ společnost FilmHouse. Příznivci HD filmů by si ho rozhodně neměli nechat ujít!

TIP: Podívejte se na podrobné informace o Blu-ray vydání filmu Kozoroh 1 ve zdejší databázi HD filmů.

Kozoroh 1 (Capricorn One)

Kozoroh 1 (Capricorn One, 1978)
  • Rok: 1978
  • Země: USA
  • Hrají: Elliott Gould, James Brolin, Brenda Vaccaro, Sam Waterston, O.J. Simpson, Hal Holbrook, Karen Black, Telly Savalas
  • Režie: Peter Hyams
  • Délka: 110 minut (1:50)
  • Video: 1080p 16:9 2,35:1
  • Audio: anglicky 5.1, anglicky 2.0, česky 2.0
  • Titulky: české
  • Další informace: film na FDb.cz

S americkou vesmírnou misí na rudou planetu Mars je vše v naprostém pořádku a nemůže probíhat lépe. Alespoň to se snaží občanům tvrdit NASA i vláda. Jenže kosmický let byl ve skutečnosti zfalšovaný, všechny obrazové materiály vznikly ve filmovém studiu a tři podvedení kosmonauti si velmi rychle uvědomí, že jsou coby zasvěcenci do celé lži ve vážném nebezpečí života a musí utéct.

Konspiračnímu sci-fi thrilleru režiséra Petera Hyamse (Outland, 2010: Druhá vesmírná odysea) o spiknutí americké vlády proti vlastnímu národu se sice podařilo zachytit paranoidní atmosféru Ameriky sedmdesátých let, ale jeho ústřední téma se postupem času ukázalo jako natolik nadčasové, že ani dnes Kozoroh 1 neztratil nic ze své působivosti a tísnivé atmosféry. Navíc si po něm už nikdo nemůže být jistý, jak to opravdu bylo s tím prvním přistáním na Měsíci.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře