Konkurs na nejromantičtější Blu-ray

vydáno 6. 8. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Audition, Blu-ray, film, Full Metal gokudô, Gokudô sengokushi: Fudô, Konkurs, Ôdishon, Shinjuku kuroshakai: Chaina mafia sensô, Shout! Factory, Vivendi

Konkurs (Ôdishon / Audition, 1999)

Režiér Takashi Miike je legendou nejen v rodném Japonsku. Do roku 1999 měl na svém kontě desítky levných video filmů s převážně akční, krimi a sci-fi tématikou (Shinjuku kuroshakai: Chaina mafia sensô, Gokudô sengokushi: Fudô, Full Metal gokudô). Pak natočil velmi znepokojivý horor – psychothriller Konkurs (Ôdishon / Audition, FDb.cz) a rázem se stal miláčkem všech příznivců filmových nechutností.

Možná ještě známější jsou některé další filmy podobného explicitního ražení, které následovaly: Koroshiya 1 (Ichi the Killer), Bizita Q (Visitor Q) nebo horor Zmeškaný hovor (Chakushin ari / One Missed Call), vezoucí se na vlně slavného Ringu. Na Blu-ray se teď ale chystá právě *Konkurs, takže se dnes budeme bavit o něm.

Dvoudiskové Blu-ray vydání připravuje pro region A (USA) na 6. října společnost Shout! Factory, která se specializuje především na obnovené edice katalogových audio CD. Na DVD pak vydala slušnou řádku poměrně obskurních televizních seriálů a také několik filmů s především hudební tématikou. Jak do tohoto portfolia zapadá Takashi Miike, to je skutečně záhadou…

Jeho Konkurs (v necenzurované verzi) bude na Blu-ray vybaven novým přepisem z kopie negativu a původním stereo zvukem, podrobnější technické parametry ještě nebyly zveřejněny. Známa je ovšem sada bonusů – nový audiokomentář režiséra a scénáristy, úvodní slovo režiséra, 90 minut nových rozhovorů s herci (Eihi Shiina, slečna s injekční stříkačkou a dalšími zajímavými proprietami, samozřejmě nebude chybět), trailery a ve formě textu také komentář Toma Mese, autora knihy Agitator: The Cinema of Takashi Miike.

Shout! Factory už na Blu-ray vydala dva regionálně nezakódované hudební disky a jeden zakódovaný sportovní „film“ 2008 Philadelphia Phillies: The Official World Series Film. Z toho ovšem nelze nic usuzovat, nehudební tituly by totiž pro Shout! Factory měla distribuovat společnost Vivendi, která naopak Blu-ray vůbec regionálně nekóduje. Jestli si americké vydání hororu Konkurs přehrajeme na našich evropských přehrávačích, to se tedy definitivně dozvíme až v říjnu.

Konkurs (Ôdishon / Audition, 1999)

Konkurs (1999)

Halucinogenní noční můra ženské pomsty, která vás přinutí zavírat oči.

Vdovec Aoyama se na radu svého syna rozhodne, že přišel čas poohlédnout se po nové ženě. Přijde s nápadem zorganizovat konkurs na hlavní ženskou roli v neexistující produkci. Mezi mnoha uchazečkami je i tichá 24letá Asami, jejímž záhadným půvabem je zcela fascinován.

Až příliš pozdě zjistí, že existuje Asamina stránka, kterou by si nikdy nebyl schopen představit, a to ani v těch nejhrůznějších nočních můrách…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře