Konec externí HD DVD jednotky pro Xbox 360

vydáno 25. 2. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Blu-ray, HD DVD, herní konzole, Microsoft, válka formátů, Xbox 360

Microsoft - logo

Společnost Microsoft oznámila ukončení výroby externí HD DVD jednotky pro svoji herní konzoli Xbox 360. V souvislosti s koncem HD DVD formátu to samozřejmě bylo nevyhnutelné, podle Microsoftu ale zrušení této periferie nebude mít vliv na úspěch konzole jako takové.

Xbox 360 nedokáže externí mechaniku využít k ničemu jinému, než jen k přehrávání HD DVD filmů. Hry se pro něj totiž vydávají na standardních DVD a tuto jednotku má v sobě konzole zabudovanou. Pro externí jednotky HD DVD, kterých se prodalo asi 300000, bude i po ukončení výroby zajišťován servis a zákaznická podpora.

Zajímavá je cenová historie zařízení: HD DVD jednotka začínala koncem roku 2006 na ceně $199, během minulého roku klesla postupně na $179 a před několika týdny se dokonce dostala až na $130. Teď se v podstatě jedná o neprodejný hardware, HD DVD technologie byla nedávno poražena konkurenčním Blu-ray a nové filmy na HD DVD přestanou vycházet (viz válka formátů).

Microsoft Xbox 360 HD DVD player

Ačkoliv se objevují zvěsti, že Microsoft začne pro svůj Xbox 360 vyrábět externí Blu-ray jednotku, zřejmě k tomu nedojde. Microsoft se totiž nijak netají svými sympatiemi k distribuci digitálního obsahu formou placeného stahování přímo do patřičně vybaveného domácího přehrávače. Tím může být při troše fantazie třeba právě Xbox 360.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře