Kompletní série Rocky se chystá na Blu-ray

vydáno 28. 8. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, film, MGM, Rocky, Rocky 2, Rocky 3, Rocky 4, Rocky 5, Rocky Balboa, Rocky II, Rocky III, Rocky IV, Rocky V, Rocky: The Undisputed Collection

Rocky: The Undisputed Collection (2009)

Když se řekne Rocky Balboa, neexistuje asi nikdo, kdo by aspoň okrajově nevěděl o čem je řeč. Film s prostým názvem Rocky odstartoval v roce 1976 komerční kariéru do té doby nepříliš známého Sylvestera Stalloneho a během neuvěřitelných třiceti let se dočkal celkem pěti pokračování.

Stallone sám napsal všechny scénáře, většinu filmu režíroval a v každém z nich samozřejmě hrál hlavní roli. Z této šestice boxerských filmů se na Blu-ray zatím objevil právě jen první (Rocky) a poslední – Rocky Balboa, což je docela určitě škoda.

Studio MGM to teď hodlá napravit a na podzim připravuje Blu-ray box Rocky: The Undisputed Collection, který bude obsahovat všech šest filmů (tedy Rocky 1 – Rocky 5 a Rocky Balboa) + sedmý disk s téměř čtyřmi hodinami bonusových materiálů. Alespoň některé filmy by měly obsahovat také zcela nový Stalloneův videokomentář, technické podrobnosti zatím nebyly zveřejněny. V Americe (region A) se kolekce objeví 3. listopadu, u nás v Evropě (region B) už 25. října.

Studio MGM sice naprosto většinu svých Blu-ray vydání regionálně kóduje, v tomto případě je to ale vzhledem k ohlášené evropské edici bezpředmětné. Pokud se na discích objeví česká jazyková podpora, což je samozřejmě možné a nikoliv jisté, bude to právě jedině na některé z mutací vydání pro náš region B.

Rocky: The Undisputed Collection (2009)

Rocky (1976)

Slavné boxerské drama outsidera, který dostal šanci a zvítězil sám nad sebou.

Titulní hrdina, neúspěšný třicetiletý boxer Rocky Balboa, pracuje jako výběrčí dluhů pro místního lichváře, boxuje v pokoutních zápasech a neúspěšně se dvoří Adrian, plaché prodavačce v obchodě s drobným zvířectvem. V době, kdy bývalý trenér vyhodí Rockyho z tělocvičny, protože se mu zdá, že jako boxer promrhal svůj talent a je vyřízená existence, chystá se ve Filadelfii boj o titul mistra světa v těžké váze.

Protože se však vyzyvatel zranil a nemůže k zápasu nastoupit, vyhlásí obhájce titulu Apollo Creed, že bude boxovat s kterýmkoli místním boxerem, protože chce dokázat, že Amerika je zemí, v níž má každý šanci uspět. Vybere si Rockyho, protože se mu líbí jeho přezdívka Italský hřebec, slibující dobrou publicitu. Zatímco se Rocky nesměle sbližuje s Adrian, rozjíždí se velkolepá reklamní kampaň…

Rocky 2 (1979)

Rocky je po posledním zápase značně otřesen, především fyzicky, a lékaři v nemocnici se obávají zejména o jeho oko. Nakonec sezdá, že bude v pořádku a nemocnici opouští. Krátce nato si bere Adrian za ženu. Je velmi šťastný, kupuje auto, dům – jenže brzy zjistí, že peníze za zápas mu dlouho nevystačí. Nemůže sehnat práci, která by ho živila – začíná pociťovat své nedostatečné vzdělání.

Nakonec vezme práci na jatkách, kde pracuje jeho švagr a Adrien, přestože je těhotná nastoupí do obchodu s potřebami pro zvířata. Apollo Creed by ale rád zápas, z něhož vyšel jako neočekávaný vítěz Rocky, zopakoval, a vyzývá Rockyho k odvetě. Ten však nyní nedodržuje životosprávu a netrénuje tak, aby mohl v zápase obstát. Musí se tedy znovu usilovně připravovat.

Rocky: The Undisputed Collection (2009)

Rocky 3 (1982)

Rocky, který ve druhém díle zvítězil ve vyčerpávajícím odvetném souboji s šampiónem Apollo Creedem, se stal mistrem světa všech váhových kategorií. Je z něj boháč a mohl by si užívat spokojeného života. Na obzoru se však objevuje nové nebezpečí.

Kdykoli se Rocky objeví v ringu, sleduje ho zpovzdálí hrůzu nahánějící a krvelačný svalovec Clubber Land. Ze svých soupeřů dělá kaši a brousí si zuby na Rockyho mistrovský titul. Rockyho starý trenér a přítel Mikey brzy zpozoruje nebezpečí a uvědomí si, že proti Clubberovi, plnému nenávisti a vzteku nemá Rocky šanci.

Několik let se mu daří hrozící střetnutí odvracet a oddalovat. Jednoho dne však Clubber Rockyho veřejně urazí a podaří se mu dosáhnout cíle. Zanedlouho stojí oba soupeři proti sobě v ringu…

Rocky 4 (1985)

Úspěšný boxer Rocky Balboa žije nyní v ústraní se svou ženou Adrian a synkem. Boxuje jen občas, pro udržení kondice, se svým přítelem, černým boxerem Apollem Creedem. Do Spojených států přilétá amatérský mistr světa v boxu, Rus Ivan Drago, s manželkou Ludmilou a trenérem Koloffem, který chce vstoupit do světa profesionálního boxu. Výzvu k zápasu vyslyší Apollo, který předpokládá, že Rus nemůže být v boxu příliš dobrý.

Exhibiční zápas Apolla s Dragem začíná ideologickým projevem Koloffa k Dragovi. Ten je zase šokovaný úvodní taneční show, jíž se jako zpěvák účastní i Apollo. V následném zápase dojde k tragédii: Drago ve druhém kole Apolla vyřídí a ten vzápětí umírá v rukou svého přítele. Rocky je zdrcen a vyzve Draga k zápasu sám…

Rocky: The Undisputed Collection (2009)

Rocky 5 (1990)

Rocky Balboa zápasí v Moskvě. Zpočátku má jeho soupeř navrch, nakonec ale Rocky sebere všechny své síly a zvítězí. Je ale zcela vyčerpán a stane se mu podivná věc: po zápase nemůže ovládnout silný třes rukou. Adrian na něho naléhá, aby navštívil lékaře. Tam se Rocky dozví, že vzhledem k velkému počtu ran, které utržil za dobu své kariéry, má nebezpečně poškozený mozek. Adrian trvá na tom, aby Rocky s boxerskou kariérou okamžitě skončil.

Právě v té době však Rockyho účetní pomocí falešné plné moci jeho jménem zpronevěří milion dolarů a Rocky musí prodat téměř veškerý svůj majetek. S Adrian a synem Rockym se vrací do míst, kde poprvé zvítězil v boxu. Kvůli penězům chce Rocky opět začít boxovat, nakonec vyslyší prosby nadějného mladého boxera Tommyho a stává se jeho manažerem.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře