Kompletně ultimátní Strážci - Watchmen na Blu-ray

vydáno 28. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: BD-Live, Blu-ray, Facebook, Facebook Connect, film, Maximum Movie Mode, Strážci, Strážci - Watchmen, Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě, Under the Hood, Warner Bros., Watchmen, Watchmen: Tales of the Black Freighter, Watchmen: The Complete Motion Comic

Watchmen: The Ultimate Cut - The Complete Story (2009)

V mnoha směrech doslova orgastická adaptace komiksu Watchmen režiséra Zacka Snydera měla slušný úspěch jak v kinech, tak na Blu-ray. Studio Warner se rozhodlo kout železo, dokud je žhavé, a s vidinou předvánočního zisku chystá další vydání. Watchmen: The Ultimate Cut s podtitulem The Complete Story bude svému jménu skutečně dělat čest.

To nejlepší na začátek: ultimátní sestřih bude mít délku úctyhodných 215 minut! Jak je to možné? Aktuální Blu-ray vydání u nás v Evropě obsahuje kinoverzi dlouhou 162 minut (Strážci – Watchmen, včetně české jazykové podpory), režisérský sestřih na americkém vydání se dostal na 186 minut (Watchmen: Director's Cut); teď k tomu přibude ještě půlhodinka samostatně vydaného animáku Strážci – Watchmen: Příběhy Černé lodě, kterou se Snyder rozhodl zakomponovat přímo do hlavního hraného příběhu.

Kromě toho budou film na prvním z celkem čtyř Blu-ray disků doprovázet dva zcela nové audiokomentáře, na druhou stranu ale bude chybět Maximum Movie Mode videokomentář (viz Maximum Movie Mode – Blu-ray Strážci na maximum).

Druhý disk bude obsahovat přes tři hodiny bonusů, které se ale už předtím objevily na americkém vydání (The Phenomenon: The Comic that Changed Comics, Real Super Heroes, Real Vigilantes, Mechanics: Technologies of a Fantastic World, My Chemical Romance – Desolation Row music video), evropském vydání (Watchmen: Video Journals) a nebo na už zmíněném disku Příběhy Černé lodě (Under the Hood, *Story Within a Story: The Books of Watchmen).

Watchmen: The Ultimate Cut - The Complete Story (2009)

Třetí disk bude obsahovat digitální kopii filmu a na čtvrtém bude kromě BD-Live funkcionality (především Facebook Connect, viz Watchmen na Blu-ray: režisérský sestřih a BD-Live Facebook) také Watchmen: The Complete Motion Comic – dvanáct epizod původního komiksu ve formě obrázkové „prezentace“ v celkové délce pět a půl (!) hodiny.

Jak je tedy vidět, kromě nového sestřihu filmu nepřináší ultimátní vlastně edice nic, co by už dříve nebylo dostupné na jednom ze čtyř samostatných Blu-ray vydání. Poprvé je ale možné získat všechny tyto materiály pohromadě, což po pravdě řečeno asi nejvíc ocení ti, kteří doma ještě nic z pestré nabídky Watchmen universa na Blu-ray nemají.

Ostatní si to asi dobře rozmyslí, nesmí jim to ale trvat příliš dlouho – ultimátní edice bude nákladem limitovaná na 70 tisíc kusů. Těžko říct, jestli je to hodně a nebo málo…

Watchmen: The Utlimate Cut vychází v regionu A (Amerika) 3. listopadu za doporučenou cenu $60. Studio Warner svá Blu-ray vydání regionálně nekóduje, nebude tedy problém americké vydání přehrát i u nás, česká jazyková podpora na něm ale samozřejmě nebude. Vzhledem k tomu, že v evropském regionu B dosud nevyšel ani režisérský sestřih (jen „obyčejná“ kinoverze), nemusíme zřejmě s ultimátní edicí vůbec počítat.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Kompletně ultimátní Strážci - Watchmen na Blu-ray

Vložil Anonym (bez ověření), 27. Září 2010 - 19:00

Obrázek uživatele Anonym

mám doma a je to skvěle vypravená edice!