Kolekce Blu-ray dokumentů National Geographic

vydáno 25. 6. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Atmosféry, Atmospheres, Atmospheres: Earth, Air, Water, Blu-ray, dokument, Extreme, Journey to the Edge of the Universe, Kingdom of the Blue Whale, kolekce, National Geographic, Relentless Enemies, Rhino Rescue

National Geographic Ultimate High Definition Collection (2009)

National Geographic připravuje pro početné fanoušky svých nádherných filmů kolekci šesti dokumentů na Blu-ray, která by se snadno mohla stát výborným vánočním dárkem.

Box s předlouhým názvem National Geographic Ultimate High Definition Collection vychází v regionu A (USA, Kanada) 29. září a bude obsahovat níže uvedené disky, které jsou až na jednu výjimku v tuto chvíli už samostatně na trhu (Rhino Rescue vychází za měsíc).

Každý z dokumentů se může pochlubit VC-1 obrazem a „jen“ Dolby Digital 5.1 zvukem, o který ale v tomhle případě tolik nejde. National Geographic své Blu-ray disky regionálně nekóduje, americká vydání lze tedy bez problémů přehrávat na našich evropských přehrávačích. Tentokrát nevadí ani absence české jazykové podpory, některé dokumenty totiž obsahují pouze doprovodnou hudbu bez mluveného slova – například Atmosféry, které jsou ostatně dostupné i na našem trhu.

Dokumentární filmy představují velmi vhodný materiál pro otestování možností domácího Blu-ray kina, tedy především po obrazové stránce. Vzhledem k tomu, že zachycují přírodu, zvířata a exteriéry v jejich skutečné, trikově nepřikrášlené podobě, nemohou se takříkajíc na nic vymlouvat.

Nejen obrazová, ale i obsahová kvalita dokumentů National Geographic je přitom v rámci žánru skutečně ultimátní.

National Geographic Ultimate High Definition Collection

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Kolekce Blu-ray dokumentů National Geographic

Vložil Anonym (bez ověření), 27. Červen 2009 - 1:57

Obrázek uživatele Anonym

tak to je dobre konecke neco rozumne ho na blu ray disku. to je taky dost ze se mekdo hrabe neco takoveho udelat uz se tesim