Klipsch má novou retro sérii reproduktorů

vydáno 30. 1. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: Forté III, Klipsch Heritage Series, reproduktory, retro, The Fifteens, vintage

Klipsch i v roce 2017 pokračuje s oslavou svých 70. narozenin, tentokrát dvěma novými reproduktory z Heritage Series, které sází nejen na retro vlnu, ale i na historii značky.

The Fifteens (vpravo) byly odhaleny na CES 2017; jedná se o stojanové reproduktory s 15palcovými basovými měniči a 1,75palcovými výškovými reproduktory, které v sobě spojují „nadčasové prvky pravé dřevěné dýhy, dotykové prvky ze spřádané mědi, skříň se širokou ozvučnicí a moderní design poloviny 20. století.“

Reproduktory jsou poháněny integrovaným 2×180wattovým zesilovačem a disponují taktéž 24bitovým/192kHz digitálně-analogovým převodníkem (DAC) a podporou široké škály možností konektivity díky Bluetooth streamingu, integrovanému předzesilovači pro sluchátka, RCA vstupům a optickým a USB digitálním vstupům. The Fifteens od firmy Klipsch se budou ještě v letoším roce prodávat za 2 999 dolarů za pár.

Forté III (vlevo) v retro stylu se na trh dostanou někdy v létě nebo na podzim a budou vyráběny ručně v továrně Klipsche v americkém Arkansasu. Kromě 12palcového basového měniče a 15palcového pasivního zářiče je reproduktor vybaven „vysoce efektivním“ výškovým reproduktorem s inovovaným větším měničem střední třídy. Forté III budou ve chvíli dostupnosti stát 3 600 dolarů za pár.

Jsme zvědavi zda Klipsch s tímto nápadem uspěje a nebo budou fandové „vintage“ audia raději měnit gumové závěsy a renovovat výhybky na původních reprosoustávách.

Zdroj: Soundandvision

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře