Kino Atlas startuje tři dny s vínem a skvělými filmy

vydáno 26. 5. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: A Good Year, Atlas, Bokovka, Dobrý ročník, film, kino, Kino Atlas, Sideways, Víno roku

Patříte-li mezi milovníky vína ve skutečném životě i na plátně, rozhodně by vám neměla uniknout sympatická přehlídka filmů a vína, kterou chystá na následující tři dny pražské kino Atlas.

Přehlídka s názvem Atlas vín a filmu ve dnech od 26. května do 28. května nabídne trojici výtečných filmů odehrávajících se na kalifornských a francouzských vinicích, přičemž po každé projekci bude následovat ochutnávka vybraných vín z oblasti, v nichž se promítaný snímek odehrává.

Dobrý ročník

26. května, tedy v den, kdy přehlídka začíná, se můžete vydat na Víno roku režiséra Randall Millera, po němž bude následovat ochutnávka kalifornských vín. 27. května se žezla chopí znamenitá Bokovka Alexandera Paynea, po které si budete moci ťuknout například víny Pinot Noir či Merlot. A 28. května vše završí mistrovský odpočinkový kus Ridleyho Scotta Dobrý ročník v hlavní roli s Russellem Crowem, jenž vás přenese do slunné Provence, z které si následně budete moci vychutnat Grenach, Syrah či Mourvender

Všechny projekce začínají v 19 hodin a bude jim předcházet welcome drink na rozproudění pozitivní vinařské atmosféry. Zajímavostí pro cinefily může být skutečnost, že Víno roku a Dobrý ročník nebudou přehrávány digitálně, ale pojedou z klasické 35mm filmu. Což je samo o sobě jedinečné.

Vstupenky na jednotlivá představení můžete kupovat na webu kina Atlas za 299 korun.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře