Kam na Jurský park? Do IMAXu bohužel ne.

vydáno 4. 4. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma 3D, Filmy, Z domova | 2 komentáře

Tagy: 3D, film, IMAX, IMAX Praha, Jurassic Park, Jurský park, Jurský park 3D

Poté, co se v pražském IMAXu vyměnil starý analogový projektor za dvě nové digitální mašiny schopné přechroustat 2K rozlišení, se diváckému svatostánku otevřela řada nových možností. Záplavu levných 3D dokumentů, na které odmítaly chodit i školní výpravy, nahradily díky nízkým nákladům regulérní hollywoodské spektákly. A to ve velkém. Jen za posledních několik měsíců jste se mohli vydat na reimaginaci Jeníčka a Mařenky, Titanic, Madagaskar 3, Hobita, Mocného vládce Oz a v neposlední řadě i pokračování G.I. Joe. Kdekdo tudíž očekával, že když už do IMAXu chodí v podstatě každý druhý blockbuster, logicky musí přijít řada i na jeden z nejočekávanějších re-releasů letošního roku – Jurský park 3D.

Jurský park 3D

Jenže ouha, pokud se podíváte na program, Jurský park ve výhledu IMAXu nenajdete. Tuzemská kina totiž počítají s 3D konverzí dinosauřího spektáklu Stevena Spielberga pouze na standardní multiplexové projekce. Proč? Inu, zeptali jsme se jak v IMAXu, tak u distributora filmu CinemArtu.

Lukáš Vedral, zastupující pražský IMAX, nás ujistil, že vše závisí na distributorovi, který se z důvodu finančních nákladů a přehuštěnosti programu IMAXu (teď ho okupuje G.I. Joe, v polovině dubna ho nahradí Oblivion s Tomem Cruisem a za rohem je třetí Iron Man) rozhodl IMAX kopii Jurského parku nepořídit. Petr Slavík ze CinemArtu nám naopak odpověděl, že český distributor nabídku od studia Universal vůbec nedostal a kdyby ano, určitě kopii pro sál na pražské Floře pořídil.

Jurský park 3D

Stoprocentní pravda tak pravděpodobně leží někde uprostřed, neboť T-Rex má i ve Spojených státech vstoupit do IMAXů pouze na jeden týden, čímž se má udělat reklama chystanému novému vydání 3D verze na Blu-ray. Universal tak dost možná usoudil, že pro uvedení filmu v Evropě bohatě postačí standardní kina, kteroužto domněnku potvrzuje i skutečnost, že ani v okolních státech Evropy se IMAX projekce nechystají.

Což je poněkud smutné nejen proto, že když se do IMAXu podíval Titanic 3D, musela být kina málem nafukovací, ale i proto, že by nejeden divák oželel (pod)průměrný velkofilm dnešního střihu a raději vyrazil na ověřenou klasiku, již by v kině navíc viděl úplně poprvé. Schválně, šli byste na Jurský park do IMAXu, popřípadě chystáte se na znovuuvedení filmu do kina? Anebo si vystačíte s Blu-rayem a pohodlím domova?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Kam na Jurský park? Do IMAXu bohužel ne.

Vložil marko (bez ověření), 4. Duben 2013 - 17:25

Obrázek uživatele marko

mne staci blucko, kedze v mojom meste a tym padom neviem kde v SR je kino Imax…

Re: Kam na Jurský park? Do IMAXu bohužel ne.

Vložil KARLOS (bez ověření), 4. Duben 2013 - 20:47

Obrázek uživatele KARLOS

Do kina se chystám, IMAX by jsem ale bohužel asi nestíhal. Jsem rád, že prvního T-rexe uvidím na velkém plátně (jeden z velikých životních restů), rozhodně alespoň palec nahoru za dovezení klasické verze.