Jurský park 3D: Bontonfilm špatně vyexpedoval Blu-ray Spielbergovy klasiky

vydáno 10. 8. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma 3D, Filmy, Z domova | 4 komentáře

Tagy: 3D, Blu-ray, film, Jurassic Park, Jurský park, Jurský park 3D, Steven Spielberg

Jurský park 3D (Blu-ray) Smutná zpráva přišla včera od e-shopu Filmarena.cz, kterému se dostalo s předstihem do rukou 3D Blučko s Jurským parkem Stevena Spielberga. Dnes již klasický dobrodružný film se stále nestárnoucími vizuálními efekty dorazil do obchodů podle všeho vybaven pouze jedním (3D) diskem, ačkoli přebal láká na na disky dva. Jeden s 3D a druhý s 2D verzí filmu.

Dobrou zprávou je, že Bontonfilm byl na tento nedostatek okamžitě upozorněn a po omluvě chystá i nápravu. Pokud se k vám tedy dostane balení (kvůli předobjednávkám, nebo po koupi v kamenném obchodě) pouze s jedním diskem, neváhejte a obraťte se na svého prodejce se žádostí o nápravu. Obratem by vám mělo být balení buď vyměněno, anebo by vám měl být zaslán 2D disk i s novou Blu-ray krabičkou.

Jak mohlo k podobnému nedopatření dojít? Těžko říct, zřejmě však došlo k informačnímu šumu při kompletaci edice ve skladu Bontonfilmu. Ačkoli se totiž disky lisují v zahraničí a do České republiky jsou následně dováženy, kompletace probíhá až u nás, a zdá se, že ve skladu byli špatně informováni o výbavě edice, důsledkem čehož byl do balení umístěn disk pouze jeden.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Jurský park 3D: Bontonfilm špatně vyexpedoval ...

Vložil PNS (bez ověření), 10. Srpen 2013 - 20:33

Obrázek uživatele PNS

Nejen v Bontonu by měl i skladník vědět, že k 3D BR musí být vždy přiložena i 2D verze filmu ;-) Mimochodem, neviděl jsem krabičku, ale to jim v Bontonu nebylo divný, že je tam (nejspíš) i uchycení pro druhý disk?

Re: Jurský park 3D: Bontonfilm špatně vyexpedoval ...

Vložil Psema (bez ověření), 10. Srpen 2013 - 21:27

Obrázek uživatele Psema

Oni podle všeho dostali krabičky pro uchycení jenom jednoho disku. A občas bývá 2D i 3D na jednom. Viz. třeba nový Conan nebo Immortals. Selhání je to ale pořád solidní.

Re: Jurský park 3D: Bontonfilm špatně vyexpedoval ...

Vložil Anonym (bez ověření), 13. Srpen 2013 - 10:10

Obrázek uživatele Anonym

No to je ale pružnost české distribuce ! Já mám Jurský park 3D už od konce dubna, jak vyšel v USA. A samozřejmě česky !

3D jurský park - uživatelská recenze

Vložil Derek (bez ověření), 15. Srpen 2013 - 22:14

Obrázek uživatele Derek

dneska mi přišel z filmareny balíček. Celý nadšený jsem ho hned šoupl do mechaniky a nechal se unášet filmem…

…tenhle příběh zná každý, ale ve 3D je to jiné. Obraz jde do hloubky, vystupujících předmětů z obrazovky je naprosté minimum a jedná se o velmi krátké záběry ( skok velociraptora v kuchyni, t-rexuv ocas na konci atd. )

3D si perfektně pohrává s velikostí. Některé věci se zdají být menší než v reálu ( přišlo mi tak třeba auto na stromě ), některé nabydou na velikosti. Pár scén je v prostoru naprosto dokonalých ( úprk dinosaurů na louce, t-rex a auto ) a vynikne mimořádně velká hloubka prostoru, která vás prostě pohltí.

Podle mého soudu se 3D povedlo a film mě s ním baví mnohem víc. Je nevtíravé, dodává hloubku obrazu a je to prostě…opravdovější.....máte pocit že tam jste ( třeba číhaná na velociraptory ).
Zkoumal jsem rozdíl mezi 2D a 3D a je markantní. Najednou mi normální obraz připadal tak…plochý. Raptor vypadal jak buldoček. po přepnutí se mu ksichtík prodloužil a dravec se stal hrozivější, realističtější…jeden by málem zdrhl z křesla.

Anglický zvuk je pecka. dneska se mi proháněl po pokoji T-rex, určitě k velké radosti sousedů :), český DD je klasika, lehce utlumen v prostoru, nicméně ve 3D se titulky číst nedají ( tedy dají, ale "rozbijou " prostorovost ) – o důvod víc naučit se pořádně anglicky :)

Na disku je přítomen celý jeden bonus, nicméně je otitulkován a celkem zajímavý.

V balení došlo k chybě a filmarena dodá druhý disk za 2 týdny. Mimochodem, na vnitřní straně obalu je moc pěkný obrázek.