Je libo 4K smartphone? Sony už jeden takový má

vydáno 8. 9. 2015 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Mobilní telefony | 3 komentáře

Tagy: 4K, Sony Xperia Z5 Premium, Ultra HD

Sony na veletrhu IFA v Berlíně uvedlo sérii telefonů Xperia Z5, z nichž jeden, model Xperia Z5 Premium, je opravdu výjimečný – disponuje totiž displejem s rozlišením 4K (Ultra HD).

Mobilní divizi Sony se doteď příliš nedařilo a prodeje dosavadních zařízení plynule padají. Společnost se tak dostala do bodu, kdy výrobu mobilů udržuje za cenu těžkých ztrát. Proto se snaží přijít s něčím, co tu ještě nebylo. Tím něčím je právě série Xperia Z5, která kromě modelu s 4K displejem zahrnuje ještě další dva, jež jsou stejně jako prémiový model vybaveny čtečkami otisků prstů či zcela novými fotoaparáty, které Sony umí. Konkrétně se jedná o 23megapixelové 1/2.3" snímače Exmor RS, které bude Sony prozatím vyrábět exkluzivně pro Xperie.

Displej verze Premium má tedy rozliení 3 840×2 160 pixelů s bohatými barvami a hlubokými odstíny černé. Hustota pixelů činí 806ppi, což je v dnešní době rekord. Model Z5 je vybaven stejným 5,2palcovým Full HD displejem jako Z3 a Z3+, Z5 Compact pak disponuje 4,6palcovým HD displejem. Kromě displejů jsou všechny stroje téměř identické.

Všechny tři modely jsou vybaveny procesorem Qualcomm Snapdragon 810, až 32 GB prostoru na interním úložišti (rozšiřitelné microSD kartami), kvalitním zvukem a až dvěma dny fungování na jedno nabití baterie. Model premium má baterii s kapacitou 3 430 mAh, Z5 2 900 mAh a Z5 Compact 2 700 mAh.

Pokud jde o design, ten je poměrně nekomplikovaný a od počátků série Xperia se v podstatě téměř nezměnil. Jde o obdélníkové krabičky s čistými linkami. A jsou stále vodotěsné.

Model Z5 Premium je dostupný v černé, zlaté nebo chromové barvě se zrcadlově skleněným povrchem zadního povrchu, Z5 pak bude možno koupit v bílé, černé, zlaté nebo zelené variantě se zadním panelem z matného skla. Z5 Compact míří svými jasnými barvami na mladší generaci. Kromě černé a bílé naleznete v sérii žlutou a růžovou variantu.

Zdroj: EnGadget

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Je libo 4K smartphone? Sony už jeden takový má

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 9. Září 2015 - 10:44

Obrázek uživatele Michal Kubeček

Display s optimální pozorovací vzdáleností 11 cm a senzor, který by byl limitován difrakcí od f/2 i s ideální teoretickou optikou. Opravdu šílenství nemá žádné meze?

Re: Je libo 4K smartphone? Sony už jeden takový má

Vložil Ferry Sally (bez ověření), 9. Září 2015 - 23:56

Obrázek uživatele Ferry Sally

Dobrý večer. Může mě někdo vysvětlit, k čemu je mi 8294400 bodů na 5.2 palcovém (132.08 mm)displeji – to je úplný nesmysl!!! Jo takhle kdyby to byl displej tak kolem 2.5 m (nejlépe plasma) to by bylo pokoukáníčko.

Re: Je libo 4K smartphone? Sony už jeden takový má

Vložil kvok (bez ověření), 13. Září 2015 - 1:03

Obrázek uživatele kvok

Cardboard.