Iomega získala certifikace Microsoft a Citrix

vydáno 16. 11. 2009 | autor Iomega | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software

Tagy: Citrix, Citrix Ready, EMC, Fibre Channel SAN, HCL, Iomega, iSCSI, iSCSI Target, ix2-200, ix4-200d, ix4-200r, Microsoft, NAS, SATA, StorCenter, Windows Server 2003, Windows Server 2008, XenServer

Iomega - EMC - logo

Iomega dále oznamuje rozšíření řady síťových úložišť montovaných do racků na 8 TB za cenu do 3000 EUR bez DPH

Společnost Iomega, člen skupiny EMC a vedoucí poskytovatel řešení pro ochranu dat, dnes oznámila dosažení úplné škály certifikací interoperability s operačními systémy Microsoft Windows Server 2008 a 2003 a dále se serverovou virtualizační platformou Citrix XenServer.

Všechny vlajkové produkty společnosti Iomega z oblasti síťových úložišť, tedy zařízení StorCenter™ ix4–200r montovatelné do racků, model StorCenter™ ix4–200d určený pro malé podniky a nedávno představené úsporné síťové úložiště StorCenter™ ix2–200, jsou nyní certifikovány v Katalogu systému Microsoft Windows Server a také v seznamu hardwaru kompatibilního s platformou Citrix (Hardware Compatibility List, HCL) v rámci programu Citrix Ready™. Do konce října bude navíc do Katalogu systému Windows Server zařazen i model ix2–200 iSCSI Target.

Tyto certifikace potvrzují schopnost interoperability a dodržení testovacích kritérií, jež podporují zákaznická nasazení síťových úložišť Iomega v komplexních prostředích. Certifikace s logem navíc dává zákazníkům jistotu nejlepších služeb společnosti Iomega a dodavatelů podporovaných operačních systémů, které jsou výsledkem důkladného testování v odpovídajících testovacích sadách.

Společnost Iomega dnes rovněž oznámila, že zvýšila kapacitu modelu StorCenter ix4–200r, vysoce výkonného síťového úložiště montovatelného do racků. Díky začlenění diskových jednotek SATA o kapacitě 2 TB nabízí nyní zařízení ix4–200r kapacitu 8 TB, která reaguje na vysoké datové nároky virtualizovaných prostředí, souborové služby a aplikace pracující s nestrukturovanými daty, jako je například sledování bezpečnostními videokamerami.

Vysoký výkon díky procesoru Intel Celeron, kapacita 8 TB a další certifikace s logy staví model ix4–200r na vrchol dané třídy síťových úložišť pro malé a střední podniky, pracovní skupiny a oddělení.

NAS zařízení Iomega StorCenter ix4-200d

„Tyto doplňující certifikace pro nové a stávající zákazníky znamenají, že mohou používat produkty Iomega pro síťové ukládání i v těch nejkomplexnějších prostředích,“ vysvětlil Jonathan Huberman, prezident společnosti Iomega a divize společnosti EMC zaměřené na produkty pro domácí spotřebitele a malé podniky.

„Jde o další příklad synergie společností EMC a Iomega, ve které se spojují špičkové osvědčené postupy společnosti EMC pro zajištění interoperability a inovativní úložné produkty společnosti Iomega pro prostředí malých sítí. Uvedené certifikace spolu s novou kapacitou bezpochyby posouvají model ix4–200r do čela jeho třídy.“

Síťová úložiště Iomega jsou zařazena na seznamy kompatibilního hardwaru (HCL) příslušných dodavatelů a nový model ix4–200r je nyní celosvětově dostupný prostřednictvím sítě prodejců IT společnosti Iomega.

Certifikace pro klidný spánek správců prostředí Microsoft

Produkty Iomega StorCenter ix4–200r, ix4–200d a nedávno představený model ix2–200 jsou certifikovanými úložnými zařízeními iSCSI RAID pro systémy Microsoft Windows Server 2008 x86 a x64. Tato prestižní certifikace potvrzuje, že produkty Iomega s funkcí iSCSI Target byly otestovány podle standardů společnosti Microsoft.

Zákazníci tak mohou tyto úložné jednotky Iomega s jistotou používat v převážné části nových prostředí se systémem Windows Server. Zmíněné produkty jsou dále certifikovány jako úložná zařízení iSCSI pro systémy Windows Server 2003 x86 a x64.

Certifikace pro systém Windows Server 2008 potvrzuje kvalitu úložných zařízení pro fyzická prostředí a virtuální prostředí Hyper-V, včetně vysoké dostupnosti se sadou Microsoft MPIO. Windows Server a Windows Server Hyper-V podporují širokou škálu úložišť od nízkonákladových řešení s funkcí iSCSI Target, jako jsou produkty Iomega, až po rozsáhlá pole založená na sítích iSCSI a Fibre Channel SAN určená pro podniky.

„Společnost Microsoft těší spolupráce se společností Iomega na certifikaci produktů StorCenter pro prostředí Windows Server a Hyper-V,“ komentoval Eric Jewett, ředitel divize Windows Server společnosti Microsoft.

Iomega Compact StorCenter ix2-200

„Nabídka úložišť malých rozměrů, jako jsou zařízení Iomega, přináší zákazníkům cenově ještě výhodnější možnosti nasazení prostředí Windows a Hyper-V a zároveň obsahuje pokročilá řešení s vysokou dostupností.“

Citrix XenServer pro jednodušší nasazení

Certifikace Citrix Ready produktů Iomega jako úložných zařízení NAS i iSCSI pro serverovou virtualizační platformu Citrix XenServer 5.5 zákazníkům umožňuje nasadit virtualizaci s velmi nízkými náklady. Program Citrix Ready vyjmenovává ověřená řešení, u nichž se lze spolehnout, že vylepší fungování produktové řady Citrix Delivery Center™, která zahrnuje také platformu XenServer.

Označení Citrix Ready je udělováno produktům třetích stran, které úspěšně splnily sadu ověřovacích kritérií stanovených společností Citrix, a zvyšuje důvěru zákazníků v kompatibilitu společně nabízeného řešení.

„Díky certifikaci interoperability s platformou Citrix XenServer společnost Iomega svým zákazníkům usnadňuje plné využití prostředků a funkčních možností stávajících úložných systémů s virtualizací za zlomkovou cenu,“ vysvětlil Scott Armstrong, senior manažer oddělení Strategic Alliances společnosti Citrix Systems.

„To nejen rozšiřuje možnosti použití produktů obou společností, ale nadto usnadňuje našim zákazníkům integraci virtualizace do stávajících systémů IT a vytvoření dynamičtější virtuální infrastruktury.“

Iomega – Širší možnosti využití sdílených úložišť

Na základě oznámení těchto nových certifikací mohou zákazníci s jistotou využívat síťová úložiště Iomega i pro serverové aplikace, pro které nebyla zařízení z této třídy dosud k dispozici.

Cena a dostupnost

Nové 8 TB zařízení StorCenter ix4–200r NAS Server montovatelné do racků je nyní celosvětově dostupné za cenu 2699 EUR bez DPH (doporučená maloobchodní cena pro USA.) Jednotlivá síťová úložiště Iomega jsou uvedena v seznamech kompatibilního hardwaru (HCL) konkrétních dodavatelů.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře