IMPORT: Britský steelbook Rivalů je skvost!

vydáno 4. 2. 2014 | autor Anna Kopecká, Petr Semecký | sekce Novinky, Extra HD | téma Filmy, Ze světa | 15 komentářů

Tagy: Blu-ray, film, Magic Box, Rivalové, Rush, SteelBook

Rivalům se na HDmagu věnujeme poctivě. Už jste si u nás mohli přečíst recenzi, haldu článků na téma podtaktované tuzemské edice a v plánu máme i vyjádření přímo od Magic Boxu, do něhož jsme se minulý pátek vypravili. Než na něj však dojde tento týden řada, můžete se pokochat britským steelbookem, jenž čerstvě dorazil do redakce a kromě jeho povrchu se budeme věnovat v příštích dnech i jeho bonusové nabídce.

Steelbook je každopádně nádherný a osobně bych si dovolil ho označit za jedno z nejhezčích plechových balení, jaké jsem měl možnost vidět. Ale možná je v tom jen má všeobecná náklonnost k retru a jednoduchém designu bez přehršle grafiky a filmových tváří. Rivalové jsou v zásadě prostí. Rudý povrch odrážející barevné ladění závodních monopostů a kombinéz, do toho vertikálně anglický název filmu a na zadní straně jedoucí monoposty v celé své kráse. Vnitřek steelbooku poté zdobí náčrt závodní formule, kdy v dvojici držáků najdete disky Blu-ray a DVD.

Povrch steelbooku je navíc po okraji embosovaný, čímž je vytvořen rámeček ve stylu steelbooků, které obvykle vyrábí studio Paramount. Cena steelbooku byla v době vydání na trh cca 20 liber, neboť si je britská strana nechala vyrobit exkluzivně pro svůj trh. Sběratelé, kteří zaváhali, však dnes budou muset zalovit v peněžence hlouběji. Steelbook se totiž vyprodal za pouhopouhé tři dny a tím pádem jeho hodnota rázem vystoupala na dvojnásobek. Předpoklad je, že za pár měsíců by se mohl na aukcích prodávat až za cenu několika tisíc korun

Rush1
Rush2
Rush3
Rush4
Rush5
Rush6
Rush7
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře

Re: IMPORT: Britský steelbook Rivalů je skvost!

Vložil marko (bez ověření), 4. Únor 2014 - 16:14

Obrázek uživatele marko

pekny, co povedat… sprasene vydanie Rivalov zakupim v multibuy akcii

Re: IMPORT: Britský steelbook Rivalů je skvost!

Vložil Brusíček (bez ověření), 4. Únor 2014 - 18:34

Obrázek uživatele Brusíček

To je mi tě líto, nicméně nebylo by lepší počkat až se u nás „usadí“ gigant Amazon a třeba potom bude nějaká změna k lepšímu… možná… :-)

Re: IMPORT: Britský steelbook Rivalů je skvost!

Vložil Anonym (bez ověření), 5. Únor 2014 - 0:07

Obrázek uživatele Anonym

Hm a nebude to tím, že se tady oproti UK prodá jen pár kusů? Tak na to mrskaj. Kritizovat a radit druhejm do čeho má sypat svoje love umí každej vocas. Tak něco udělejte sami, když si myslíte, že je to výdělečnej kšeft. A pak si povíme. Navíc to zase není žádná bomba, viděl jsem a stačí mi to jednou, na co bych si to kupoval, navíc v nějakym rádoby exkluzivním balení. Na bonusy nekoukám, ztráta času. To je jako si jít koupit buřty a chtít k tomu povídání o jejich výrobě :D

Re: IMPORT: Britský steelbook Rivalů je skvost!

Vložil opat (bez ověření), 5. Únor 2014 - 0:15

Obrázek uživatele opat

Mluvíš mi z duše, někdy mám pocit, že se svět už definitivně posral.

Re: IMPORT: Britský steelbook Rivalů je skvost!

Vložil Bořek (bez ověření), 7. Březen 2014 - 11:09

Obrázek uživatele Bořek

dobrej vocas jseš dobrej :-D … až na to že je RUSH nejprodávanější film v ČR – čili ideál pro limitovanou edici, hmmmm jo! například steelbook, kterej se i u slabejch filmů prodává v počtech 300–1000 kusů… a že chceš zůstat troubou co platí dvojnásobek peněz oproti zahraničí a to za holý a osekaný film který se neliší od staženýho mkv-čka to je tvůj problém :-D

Re: IMPORT: Britský steelbook Rivalů je skvost!

Vložil th0ca (bez ověření), 5. Únor 2014 - 10:43

Obrázek uživatele th0ca

no ten steelbook mi jako nejaka pecka neprijde :D cervena s mlecnou a ze bych si z toho mel sednout, to asi ne xD Ale ja celkove tyhle kktiny za extracharge +300,– neuznavam,takze me brat s rezervou.

Re: IMPORT: Britský steelbook Rivalů je skvost!

Vložil AnonymBe (bez ověření), 7. Únor 2014 - 12:41

Obrázek uživatele AnonymBe

Tak to souhlas, uz mam po krk vymrskancu, co misto filmu resej porad jenom nejaky pandulacky, hlavy, bonusy a verzi a barvicku baleni…moderni hnus. Kazdymu je fuk, jakej si koupi film, hlavne, ze k tomu dostane darecek a bude to ve fesnym steelbooku. Plus tady mimo misu ty, co si to koupi v UK a cz verzi u nas. Za jeden film vypalej ranec :-D Dobre jim tak :-D

Re: IMPORT: Britský steelbook Rivalů je skvost!

Vložil Anonym (bez ověření), 7. Únor 2014 - 19:08

Obrázek uživatele Anonym

Tak to by mě zajímalo co tě zajímá na HDmagu, kde se hlavně tyhle věci řeší… mít takovej postoj jako ty, tak si ten film stáhnu a vypálím když neřešíš bonusy, balení atd… a sorry, že za tu šílenou cenu, za kterou se tady nějaký filmy prodávaj chceme pořádnou edici, která bude dobře vypadat na poličce a dostanu k tomu nějakou přidanou hodnotu v podobě bonusů, který jsou někdy zajímavější než samotnej film…

Re: IMPORT: Britský steelbook Rivalů je skvost!

Vložil Apofis (bez ověření), 10. Únor 2014 - 19:52

Obrázek uživatele Apofis

Ty chlape jeden HDmag není vůbec o bonusech u filmů. Prober se

Re: IMPORT: Britský steelbook Rivalů je skvost!

Vložil Anonym (bez ověření), 10. Únor 2014 - 20:25

Obrázek uživatele Anonym

Kde píšu, že je o bonusech? Píšu, že se tu z hodně velký části řeší edice filmů, právě bonusy, vzhled balení apod. Stačí se podívat na první stránku. Vzhled steelbooku a bonusy Vlka z Wall Street, oskarové filmy, jejich balení, technická specifikace a bonusy, bonusy z britský verze Rivalů a tenhle článek o britském balení Rivalů, proto nechápu tyhle lidi, co musí u většiny těchto článků pořád dokola psát, jak je to pro ně zbytečný apod. Přitom by právě měli být rádi, že na takovým malým trhu jako jsme my vyjde nějaká lepší edice. Takže to probrání si nech pro někoho jiného laskavě.

Re: IMPORT: Britský steelbook Rivalů je skvost!

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 11. Únor 2014 - 13:18

Obrázek uživatele Michal Kubeček

Jenže „lepší“ je subjektivní hodnocení. Mně třeba na (českých) Rivalech mnohem víc než absence (dalších) bonusů vadí absence anglických titulků. To mi připadá jako vyložený naschvál – kolik místa asi ušetří vyhozením jedné titulkové stopy? A bohužel to u Magic Boxu není poprvé. A jestli je to v plechu, jak je barevný a jestli je embosovaný, to je opravdu to poslední, co bych řešil. Steelbook mám právě jeden a dneska už bych si další nejspíš nekoupil, ani kdyby stál stejně jako normální plastová krabička.

Re: IMPORT: Britský steelbook Rivalů je skvost!

Vložil zóna (bez ověření), 11. Únor 2014 - 13:49

Obrázek uživatele zóna

Absence anglických titulků rozhodně „naschvál“ být nemusí. U lokálních edic majitel práv při podpisu smlouvy striktně určuje podobu a výbavu disku, často i do úplných detailů, a podmínka, že na disku smějí být výhradně české (a tedy nikoliv anglické) titulky, je častá.

Re: IMPORT: Britský steelbook Rivalů je skvost!

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 11. Únor 2014 - 14:59

Obrázek uživatele Michal Kubeček

V tom případě by to tím spíš byl naschvál – i když ne od Magic Boxu. Ještě jsem ochoten to chápat u „trafikového“ vydání seriálu Battlestar Galactica, kde cena asi byla oproti západoevropským trhům výrazně nižší, ale u BD za plnou cenu? Bohužel jsem se ale nechal napálit, protože většina e-shopů se nejspíš nechala zmást tím, že redukované české titulky jsou na disku označené jako anglické, a anglické titulky v popisech uváděly.

Re: IMPORT: Britský steelbook Rivalů je skvost!

Vložil Bořek (bez ověření), 7. Březen 2014 - 11:15

Obrázek uživatele Bořek

tomu se říká fanoušek filmů víš krypliku :-D takovej fanoušek filmu má svoje oblíbený pecky a ty chce mít v HD kvalitě s maximem materiálů k filmu (bonusy, digibooky s povídáním..) a ideálně i v nějaké důstojné edici líbivé… jinak by se to nelišilo od staženého mkv.čka takový osekaný paskvil od CZ distribuce..

Re: IMPORT: Britský steelbook Rivalů je skvost!

Vložil PNS (bez ověření), 11. Únor 2014 - 22:42

Obrázek uživatele PNS

A to já se přidám do druhýho tábora. Bonusy mě baví a ocením je velmi. Bonusová výbava např. u prodloužených LOTRů byla stejně zajímavá jako filmy samotný. Kdo neviděl, nepochopí. Pro koho film končí s prvním závěrečným titulkem, si ho z naprostý většiny stejně kupovat nebude, a cílovce BD, tedy lidem co ho ocení a byli by ochotní do něj investovat, bonusová výbava chybět bude. Toť můj skromný názor, a teď do mě ;-)