IMDb spouští vlastní streamovací službu podporovanou reklamami

vydáno 14. 1. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Amazon, Freedive, IMDb, Mezinárodní filmová databáze, streamovací služba

Jako by už těch streamovacích služeb nebylo dost, dostali jsme informaci o další, kterou spouští Mezinárodní filmová databáze (IMDb). Tahle se však od konkurence trochu odlišuje.

Hlavním rozdílem oproti Netflixu či podobným etalonům v oboru je bezplatný přístup ke službě pro kohokoliv. Tedy, úplně bezplatný přece jen není – je podporovaný reklamami, které se uživatelům zobrazují a na které mnozí z nich samozřejmě kliknou.

Mezinárodní filmovou databázi vlastní Amazon (což je i pro nás trochu překvapivá informace), ale o přímou konkurenci Amazonu Prime nepůjde. Kromě jiného totiž nová služba IMDb s názvem Freedive nenabídne úplné novinky mezi filmy a seriály, což ale rozhodně nemusí vadit.

V době spuštění je služba Freedive k dispozici na zařízeních Amazon FireTV a na webu. Širší podpora bude následovat. K dispozici je podpora Alexy (na FireTV) a propojení s webovou stránkou IMDb.com, na které se nyní v profilu daného filmu dozvíte, zda je na Freedive k dispozici.

Jak již bylo řečeno, je služba bezplatná, ale čas od času na ní v průběhu přehrávání vyskakují reklamy. O tom, jakým způsobem budou pro účely inzerce využívána vaše uživatelská data či zda budou sdílena s Amazonem, ovšem nepadlo ani slovo.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře