ILM pracuje na virtuální realitě Star Wars (+ první ukázka)

vydáno 15. 6. 2015 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: ILM, Oculus Rift, Star Wars, virtuální realita

Zdá se, že nás život ve virtuální realitě čeká, ať se nám to líbí, nebo ne. Oculus Rift je totiž na cestě a očekává ho v podstatě celý svět. Nejen fandové eskapismu, ale i filmový byznys, jenž věří, že nová podoba kdysi neúspěšné technologie může posloužit pro další dávku filmového merchandisingu. A nepřekvapivě je jedním z tahounů této víry George Lucas, resp. jeho bývá společnost Lucasfilm, kterou odkoupil studiový gigant Disney.

Lucasfilm, trikové studio ILM a zvuková odnož Skywalker Sound oznámili, že aktuálně kutí svět Star Wars pro virtuální realitu. To se tak trochu čekalo, neboť do Oculusu a dalších podob virtuálních helem bude potřeba něco nacpat a Star Wars jsou vlhkým snem nejednoho geeka. Asi nikdo však nečekal, že zmíněné tři společnosti půjdou cestou doslova převratnou – nepůjde totiž o animaci, nýbrž o fotorealistická prostředí.

ILM na projekt zaměřilo speciální divizi, jež má za úkol vytvořit dokonalý virtuální svět, jímž by se uživatelé VR mohli volně procházet. Chcete pokecat se C-3PO? Kopnout si do R2-D2? Dát si imperiální drink se Stormtrooperem? To vše by teoreticky mělo být možné. Lucasfilm sice tvrdí, že obsah vytvářeného projektu nebude herní a nebudete v něm plnit žádné questy, jenže to je zcela jistě jen začátek. Jakmile se totiž přestaneme kochat, budeme chtít ve virtuálním prostředí i něco dělat. No a pak už asi definitivně dojde k úpatku civilizace, neboť kdo by chtěl prchat ze světa Hvězdných válek?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: ILM pracuje na virtuální realitě Star Wars (+ první ...

Vložil JoP (bez ověření), 16. Červen 2015 - 12:19

Obrázek uživatele JoP

No, jeden úpatek už očividně nastal. :-D