IFA 2010: Multimediální AV systémy Sony s navigačním software TomTom

vydáno 6. 9. 2010 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Hi-Fi audio

Tagy: 2DIN, Centre Speaker Organiser, EISA, Google, Google Maps, HD Traffic, IFA 2010, Intelligent Time Alignment, iPhone, iPod, IQ Routes, Local Search, MapShare, navigace, přehrávač, Safety Alerts, SensMe, Sony, TomTom, TomTom HOME, USB, Walkman, WVGA, XNV-660BT, XNV-770BT, XNV-L66BT, XNV-L77BT, Xplod, ZAPPIN

Sony - logo

Elegantní čelní jednotky do palubní desky Xplod nabízejí dokonalou kombinaci prvotřídní audiovizuální zábavy a navigace nejvyšší kvality.

  • Prvotřídní displej, snadné používání a vysoká zvuková kvalita od Sony
  • Vynikající služby v reálném čase a sofistikované mapy od TomTom
  • Dva přední experti na poli technologií spojili své síly a vytvořili výkonný AV navigační systém do automobilu: XNV-L77BT/770BT a XNV-L66BT/660BT

Dnes, kdy hustota dopravy je stále vyšší a množství času stále menší, je čím dál těžší si řízení automobilu skutečně vychutnat jako pohodový přesun z bodu A do bodu B.

Společnost Sony proto spojila své přednosti a znalosti z oblasti AV technologií s know-how předního poskytovatele lokačních a navigačních řešení, společnosti TomTom, a představuje řadu navigačních AV systémů Xplod™, které vrací rozhodování zpět do rukou řidiče.

Nová řada multimediálních navigačních systémů do automobilu zahrnuje modely XNV-L77BT, 770BT, L66BT a 660BT. Stále běžnější součástí našeho každodenního života je spojení informací v reálném čase a multimediální zábavy – a právě této potřebě lidí dojíždějících do práce a lidí na cestách vycházejí vstříc tyto nové produkty.

AV navigační systém do automobilu Sony XNV-L77BT

Každý systém se skládá z AV čelní jednotky Sony a modulu TomTom poskytujícího supermoderní navigační služby. Modely XNV-L77BT (se 7" širokoúhlým displejem) a XNV-L66BT (s 6,1" širokoúhlým displejem) plně využívají všech předností online služeb TomTom včetně technologií HD Traffic™, Local Search prostřednictvím Google™ a Safety Alerts.

HD Traffic™ poskytuje řidičům nejpřesnější a nejaktuálnější dopravní informace, v reálném čase přímo na čelní jednotce na palubní desce. Přehled problémů na silnici a nejrůznějších zdržení se aktualizuje každé tři minuty a systém nabízí alternativní cesty, které se vyhýbají zácpám. Když řidič ví, co ho na cestě čeká, jede bezpečněji.

Funkce bezpečnostních výstrah Safety Alerts řidiče předem informuje o rychlostních radarech (stacionárních i mobilních) i o nebezpečných úsecích.

Další užitečnou funkcí je vyhledávání Local Search prostřednictvím Google™. Představte si, že jste právě přijeli do nějakého města a potřebujete najít restauraci. Jednoduše zadáte vyhledávání přímo na dotykové obrazovce AV navigace pomocí Google Maps, největší databáze míst na světě.

Navíc si můžete přímo ze stránky vyhledávání zatelefonovat a objednat si stůl. Vyhledání místních obchodů, zatelefonování do nich a nalezení cesty k nim už nemůže být jednodušší!

Všechny AV navigace jsou vybaveny nejpodrobnějšími a nejkvalitnějšími mapovými podklady TomTom. Pokrytí je velmi rozsáhlé – zahrnuje 45 zemí Evropy. Výpočet trasy je mnohem komplexnější než jenom prosté použití maximálních povolených rychlostí.

A/V jednotka do auta Sony Xplod XAV-70BT

Jedinečná technologie IQ Routes™ s rozsáhlou historickou databází „skutečných“ cest a jejich časů dokáže zohlednit i den a denní dobu vaší cesty včetně dopravních špiček, víkendů a dokonce i pomalých semaforů.

Mít na palubní desce k dispozici nejaktuálnější mapy je životně důležité. Díky technologii MapShare™ společnosti TomTom a její obrovské komunity uživatelů navigací můžete na počítači své mapy opravovat a využít i změn zadaných jinými řidiči pomocí bezplatného programu TomTom HOME.

Nová řada AV navigačních systémů Xplod je postavená na stejné platformě jako multimediální centrum XAV-70BT, které nedávno získalo ocenění asociace EISA jako evropská AV čelní jednotka do automobilu roku 2010–20111.

Nová zařízení využívají všech audiovizuálních inovací oceněného produktu. Mají velikosti 2DIN a ultra jasný WVGA displej o vysokém rozlišení 800×480 pixelů – to je pětinásobek QVGA displejů běžných AV center do automobilu.

Zvuková kvalita je rovněž prvotřídní a přesně odpovídá tomu, co uživatelé očekávají od výrobků značky Sony. Důraz na každý detail (jako např. důsledné oddělení vedení audio a video signálu) zajišťuje nepřekonatelnou kvalitu reprodukce zvuku i obrazu.

Díky technologii Centre Speaker Organiser si posluchači mohou vychutnat bohatý a plný prostorový zvuk: Centre Speaker Organiser vytváří dojem šestikanálového zvuku pomocí „virtuálního“ reproduktoru umístěného přímo uprostřed palubní desky.

AV navigační systém do automobilu Sony XNV-L77BT

AV systémy využívají také funkce časové synchronizace Intelligent Time Alignment, která s ohledem na pozici řidiče upravuje načasování zvuku jednotlivých kanálů pro dosažení optimálního posluchačského zážitku.

Dotyková obrazovka, jednoduché uspořádaní zobrazených prvků, užitečné funkce přímo na displeji, tlačítka: to vše pro uživatele zajišťuje velmi intuitivní ovládání. Moderní patentované technologie od Sony jako ZAPPIN™ a SensMe™ usnadňují a zjednodušují výběr hudby a pomáhají vám najít skladbu přesně pro vaši náladu.

Opravdu multimediální systém by se neobešel bez vynikající konektivity, a proto je k dispozici možnost připojení široké palety digitálních zařízení včetně přehrávačů WALKMAN®, iPod, iPhone a USB pamětí. Systémy mají navíc i integrovanou technologii Bluetooth™ pro bezdrátové streamování hudby z mobilních telefonů a pro hands-free telefonování.

Nové AV navigační systémy do automobilu Xplod budou k dostání od listopadu 2010, předběžé ceny byly stanoveny takto:
Model XNV-L77BT 37000 Kč, model XNV-L66BT 31000 Kč.

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2010 »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře