Hvězdná brána na Blu-ray - znovu a lépe!

vydáno 10. 8. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, Hvězdná brána, LionsGate, Lionsgate Films, Stargate, Stargate: 15th Anniversary Edition

Stargate: 15th Anniversary Edition (Blu-ray)

Ne všechno se vždy povede na první pokus, to platí samozřejmě i o Blu-ray discích. Skoro bychom mohli začít dělat nový pravidelný seriál, nazvaný „Znovu a lépe“ – po vylepšených, resp. opravených Blu-ray vydáních filmů Terminátor 2, Takoví normální zabijáci a 300: Bitva u Thermopyl teď nová edice čeká i kultovní sci-fi Rolanda Emmericha Hvězdná brána.

Ta už na Blu-ray vyšla přesně před třemi lety (viz záznam v našem Blu-ray katalogu – Hvězdná brána), jedná se tedy o jeden z prvních filmových Blu-ray disků vůbec. V té době byl standardem pouze MPEG-2 obraz a ne-HD zvuk; v tomto případě sice DTS-HD 5.1, ovšem nikoliv Master Audio, ale High Resolution Audio, což je kvalitativně o něco nižší ztrátová varianta.

Studio Lionsgate ovšem ví, že Hvězdná brána patří mezi jeho nejcennější katalogové tituly, proto pro početné zástupy fanoušků filmu (a také seriálu, viz čerstvé vydání Stargate Atlantis: Fans' Choice) připravuje na 27. října výroční patnáctiletou edici s diametrálně odlišným technickým provedením. Stargate: 15th Anniversary Edition bude obsahovat obě verze filmu (původní edice obsahuje pouze prodloužený sestřih) se zcela novým obrazovým přepisem a DTS-HD Master Audio 7.1 zvukem, dočkáme se i čtyř hodin bonusových materiálů (původní edice má pouze audiokomentář).

Ačkoliv je vydání samozřejmě určeno pro americký trh (region A), je velká šance, že si s dickem naše evropské přehrávače poradí – Lionsgate své Blu-ray disky v naprosté většině případů regionálně nekóduje, původní edice je také region free. Na českou jazykovou podporu sice můžeme v případě tohoto vydání každopádně zapomenout, skalní fandové ale stejně znají celý film nazpaměť…

Hvězdná brána (Stargate, 1994)

Hvězdná brána (1994)

Vědecká expedice objevila poblíž pyramid zvláštní objekt pokrytý neznámými symboly. V přísném utajení ho začala zkoumat armáda, uběhla však dlouhá řada desetiletí, než se našel člověk, který by nápis rozluštil. Egyptolog Daniel Jackson zjistil, že znaky představují souřadnice pro cestu vesmírem na jakousi vzdálenou planetu.

Padne rozhodnutí vyslat tam průzkumnou jednotku pod velením plukovníka O'Neila. Symbol umožňující návrat na Zem ovšem na hvězdné bráně chybí, bude zřejmě teprve na místě určení. Expedice nutně potřebuje Danielovy znalosti, mladý vědec se tedy volky nevolky stává jejím členem.

Nepraktický intelektuál se ocitá v prapodivném světě na úrovni staroegyptské civilizace, kde všichni lidé ve strachu otročí božskému vládci a nebezpečí číhá na každém kroku…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře