Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #9

vydáno 30. 6. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: Beyond the Lighted Stage, Blu-ray, Bold as Brass, Cliff Richard, Cliff Richard: Bold as Brass, dokument, Elvis, Elvis Presley, koncert, Live at Sturgis 2006, Megadeth, Megadeth: Rust in Peace - Live, Nickelback, Nickelback: Live at Sturgis 2006, Rush, Rush: Beyond the Lighted Stage, Rust in Peace - Live

Obraz a zvuk ve vysokém rozlišení sluší nejen filmům, ale i hudbě. Protože se takových Blu-ray disků objevuje stále více a dají se sledovat i bez českých titulků, rozhodli jsme se vám jednou za měsíc přinést pár tipů. Tentokrát to budou skupiny Rush, Nickelback a Megadeth, nesmrtelný Elvis Presley nebo Sir Cliff Richard.

Až na naprosté výjimky nejsou hudební Blu-ray disky regionálně kódované – a tím myslíme všechny, ne jen následujících pět. Objednat si je tedy můžete odkudkoliv ze světa, na našem trhu je jich totiž v oficiální distribuci jen zanedbatelné množství.

DVDobchod.cz - logo

TIP: Hudební Blu-ray sekce našeho partnera – e-shopu DVDobchod.cz – obsahuje velké množství importovaných titulů, ze kterých si jistě vybere fanoušek každého hudebního žánru.

Rush: Beyond the Lighted Stage

Rush: Beyond the Lighted Stage

Rush je kanadská rocková skupina, fungující nepřetržitě už od roku 1968. Žánrově postupně vyzrála od klasického hard rocku a heavy metalu k progresivnímu rocku a art rocku, čímž ovlivnila úctyhodné množství dalších hudebníků i následovníků. V letošním roce vznikl obsáhlý dokument Beyond the Lighted Stage, mapující především formou rozhovorů celou historii skupiny. Kromě jejích členů jsou ke slyšení například Jack Black, Billy Corgan, Mike Portnoy, Trent Reznor, Zakk Wylde a mnoho dalších. Na Blu-ray vydává 2. července Universal Music.

Nickelback: Live at Sturgis 2006

Nickelback: Live at Sturgis 2006 (2007) (Blu-ray)

Kanadská rocková skupina Nickelback se proslavila v roce 2001 pilotním singlem How You Remind Me a následným albem Silver Side Up. Po celém světě prodala přes 25 milionů desek a získala i řadu ocenění – American Music Award, Juno Awards nebo MTV Video Music Awards. Záznam koncertu ve městě Sturgis z roku 2006 byl pořízen patnácti HD kamerami, celkem dvanáct skladeb na ploše 95 minut poskytuje díky nekomprimovanému zvuku zážitek srovnatelný s tím, co tehdy na vlastní kůži zažilo 35 tisíc diváků. Eagle Vision Media vydává Blu-ray disk 12. července.

Elvis (1979)

Elvis (1979)

V roce 1977 zemřel Elvis Presley, král rock'n'rollu. Už o dva roky později vznikl první film, zpracovávající formou dramatizovaného hraného dokumentu jeho bouřlivý život. Sice se jednalo „jen“ o televizní nízkorozpočtový snímek, navíc vyloženě průměrné kvality, jsou na něm ale zajímavé minimálně dvě věci: Režie se ujal mistr hororu i thrilleru John Carpenter a hlavní roli Elvise ztvárnil do té doby nepříliš známý a žánrově odlišně zaměřený Kurt Russel. Na Blu-ray vychází 16. srpna v péči Freemantle Home Entertainment.

Megadeth: Rust in Peace – Live

Megadeth: Rust in Peace - Live

Megadeth je americká speed/heavy/thrashmetalová skupina, založená roku 1983. Už od počátku hraje stylem spojujícím technický thrash, drogy a punkovou politickou a společenskou naštvanost. Technickým vrcholem a zároveň všeobecně nejuznávanějším albem kapely je Rust in Peace z roku 1990, často citované jako nejlepší speed/thrashmetalové album všech dob. V roce 2010 proběhl v hollywoodském Paladiu živý koncert, prezentující v rámci dvacetiletého výročí právě toto album. Záznam vydává na Blu-ray 7. září Shout Factory.

Cliff Richard: Bold as Brass

Cliff Richard: Bold as Brass

Cliff Richard, člen legendárních The Shadows, je jedním z nejúspěšnějších britských zpěváků. Jako jeden z mála anglofonních zpěváků vytvořil také úspěšné nahrávky v cizích jazycích – v němčině a japonštině. V roce 1995 byl britskou královnou jako první rocková hvězda pasován na rytíře s právem užívat titul Sir. V roce 2010 oslavil v londýnské Royal Albert Hall 70. narozeniny sérií šesti koncertů, které se nesly v duchu swingu a jazzu. Záznam na Blu-ray vydává 22. listopadu společnost 2 Entertain Video.

Článek je součástí seriálu Hudební Blu-ray »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #9

Vložil Anonym (bez ověření), 4. Červenec 2010 - 17:14

Obrázek uživatele Anonym

A koho to zajímá ?

Re: Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #9

Vložil d.f.h, 5. Červenec 2010 - 0:06

Obrázek uživatele d.f.h

Tak tohle je opravdu kvalitní a přínosný názor. Díky za příspěvek do diskuse.