Huawei uvádí smartphone Mate 10 Pro

vydáno 23. 10. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Mobilní telefony

Tagy: AI, Android 8.0 Oreo, Huawei Mate 10 Pro, neuronová síť, smartphony, Umělá inteligence

Čínská firma Huawei uvádí svůj vlajkový smartphone Mate 10 Pro, který disponuje OLED obrazovkou FullView Display s HDR, a také (dle výrobce) „prvním AI procesorem pro smartphony“ na světě.

„Máme se bát?“ uvažujeme, když čteme marketingovou zkratku Huawei k jejímu novému top modelu: „Tohle není smartphone. Tohle je inteligentní stroj.“ A tomu samozřejmě odpovídají i specifikace, které vypadají velice slibně.

A co se tedy nachází „pod kapotou“? Především je to tovární čipset Huawei Kirin 970 s osmi jádry, taktovaný na 2,36 GHz, kombinovaný se 6 GB paměti RAM, ale také výkonná baterie s kapacitou 4 000 mAh.

Kirin 970 je podle Huawei „první výpočetní jednotka využívající neuronovou síť“ na světě (NPU). Společnost tvrdí, že díky tomu je čipset rychlejší při analýze „objektů a scén“ na fotografiích – je schopen rozpoznat 2 000 obrázků za minutu. Fotoaparát díky tomu bude přesně „vědět“, na co míří, a tomu přizpůsobit své nastavení.

To vše poběží na Androidu 8.0 Oreo, a vnitřní úložiště bude mít kapacitu 128 GB. Displej má rozlišení 2K a úhlopříčku šest palců (edge-to-edge); a dále kontrastní poměr 70 000:1, podporu 112 % barevné škály NTSC a HDR10 či poměr stran 18:9.

Zdroj: What Hi-Fi?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře