Hry pro Xbox si teď zahrajete třeba i na mobilu

vydáno 11. 10. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: cloudové hraní, dostupnost, herní cloud, Microsoft, mobilní zařízení, Project xCloud, Xbox

Microsoft představil „budoucnost hraní“: Project xCloud, což je iniciativa, která umožňuje streamování her pro Xbox na jakékoliv zařízení včetně těch mobilních. Veřejné testy započnou v příštím roce.

V březnu 2018 Microsoft potvrdil, že vyvíjí cloudovou herní službu. Project xCloud je prvním krokem na cestě od fyzických herních konzolí ke cloudovému hraní.

„Budoucností hraní je svět, kde je vám dovoleno hrát hry, které chcete, s lidmi, které chcete, kdykoliv chcete, ať už jste kdekoliv, a z jakéhokoliv zařízení dle vaší volby. Naše vize evoluce hraní je podobná evoluci hudby a filmů – zábava by měla být k dispozici na požádání [on demand] a přístupná z jakéhokoliv displeje. Dnes s vámi s nadšení sdílím jeden z našich klíčových projektů, kterrý nás vezme na zrychlenou cestu k tomuto světu budoucnosti: Project xCloud,“ řekl Kareem Choudhry, korporátní viceprezident Microsoftu pro herní cloud.

Microsoft chce „zjednodušit vývojářům přenos jejich obsahu do projektu xCloud.“ Project xCloud spočívá v budování technologie nutné ke streamování her na globální úrovni. To znamená vyřešit odezvu, kvalitu streamování a další výzvy. Microsoft zároveň začal instalovat hardware Xbox One do svých datových center Azure, která sahají do 54 regionů a pokrývají 140 zemí.

Spekuluje se, že společnost plánuje představit konzoli Xbox určenou výhradně ke streamování, a to po boku nové high-endové konzole Xbox, která má být uvedena okolo roku 2020.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře