Hoří, má panenko vyjde na Blu-ray v polovině listopadu

vydáno 19. 10. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy | 7 komentářů

Tagy: Blu-ray, film, Hoří, má panenko, Miloš Forman

Po slavnostní premiéře v Karlových varech, kde se film poprvé představil v restaurované verzi a poté, co byla nová kopie znovu-uvedena do kin, se Formanova klasika Hoří, má panenko, konečně podívá také na Blu-ray.

Hoří, má panenko (Blu-ray)

Stane se tak 14. listopadu, kdy na tuzemský trh dorazí v jednodiskové edici, jejíž doporučená cena bude 499Kč. Za tyto peníze dostanete nejen film v restaurované podobě, ale také skromnou nadílku bonusů, mezi nimiž bohužel chybí třeba video o restauračních pracech, které film dostaly do takové podoby, v jaké se bude na Blu-ray prezentovat.

To by ale měla nahradit druhá edice. Tu Bontonfilm, pokud tisková zpráva nelže, nabídne s přibalenou knihou, jež obsahuje pohled na proces restaurování filmu, dějiny produkce, informace o Carlu Pontim, dějiny hasičství a historické a politické pozadí filmu. Jinak se bude jednat o tu samou edici, přibalená knížka cenu zvýší o celé dvě stovky na 699 Kč.

Vedle filmu budou na disku přítomné tyto bonusy: Filmografie, Fotogalerie, Rozhovory (Miroslav Ondříček, Karel Černý, Václav Šašek). Ano, slabota.

Čtěte také: První dojmy z restaurované verze Hoří, má panenko

Smutnější než pohled na skromnou bonusovou výbavu je však pohled na finální cover-art, pod kterým chce distributor Hoří, má panenko prodávat. Nejen, že se k filmu absolutně nehodí, navíc vypadá, jako by ho někdo splácal v Malování. Chápeme, že se jedná o jednotný design pro všechny budoucí Blu-ray releasy českých komedií, o to je však takový cover-art smutnější. A co, proboha, znamená „Digitalizovaná edice“? To je jak psát v restauraci ke špagetám, že je dostanete uvařené. Občas se člověk nestačí divit…

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Hoří, má panenko vyjde na Blu-ray v polovině ...

Vložil slart (bez ověření), 19. Říjen 2012 - 10:19

Obrázek uživatele slart

To je tak, když se vydání filmu (nikoliv restaurování) ujme břídil (spíše břídilové) :)

Jinak skvělá zpráva, určitě do toho jdu. A vypadá to, že Hoří, má panenko tak předstihne i Limonádníka, jehož vydání stále není upřesněno.

Re: Hoří, má panenko vyjde na Blu-ray v polovině ...

Vložil Anonym (bez ověření), 19. Říjen 2012 - 11:30

Obrázek uživatele Anonym

Neměl by někdo screenshot, na kterém je porovnání restaurované verze s tou původní? V práci nemám přístup k videu a jeden kolega se tu se mnou hádá, že údajně viděl dokument, kde se tvrdí, že BD verze kvalitou nepřeková obraz z DVD.

Re: Hoří, má panenko vyjde na Blu-ray v polovině ...

Vložil st39.6, 19. Říjen 2012 - 11:55

Obrázek uživatele st39.6

to je nesmysl, kazdopadne v clanku se odkazuje na video o rest.pracich a kdyz zadate vpravo nahore do vyhledavani „Hori ma panenko“, vyjede vam clanek o tom, ze se film chysta do kin a tam srovnavaci screenshoty pred a po jsou, nicmene nereprezentuji BD prezentaci (nebojte, az bude disk vychazet, urcite se mu na zoubek podíváme)

Re: Hoří, má panenko vyjde na Blu-ray v polovině ...

Vložil Anonym (bez ověření), 19. Říjen 2012 - 13:40

Obrázek uživatele Anonym

To není potřeba, já neváhám a kupuju tak jako tak. To víte, hádejte se o kvalitě BD s člověkem, který doma Blu-Ray nemá a sleduje tak maximálně ripy.

Re: Hoří, má panenko vyjde na Blu-ray v polovině ...

Vložil Kamil (bez ověření), 19. Říjen 2012 - 15:45

Obrázek uživatele Kamil

Ten cover-art je šílený, taková upatlanost mi úplně vyrazila dech. To je tak něco na úrovni korporátních instruktážních DVD, které se použijí a vyhodí. A ta česká vlaječka je výraz silného národního cítění autora cover-artu anebo mají v Bontonfilmu pocit, že kupující jsou nablblí a potřebují grafické pomůcky pro správnou identifikaci titulu?

Re: Hoří, má panenko vyjde na Blu-ray v polovině ...

Vložil Martin (bez ověření), 19. Říjen 2012 - 18:37

Obrázek uživatele Martin

Cover je fakt hnus non plus ultra.

Re: Hoří, má panenko vyjde na Blu-ray v polovině ...

Vložil Anonym (bez ověření), 20. Říjen 2012 - 16:36

Obrázek uživatele Anonym

Proboha, co ten cover? A jdu blejt, velebnosti. Obal prodává, ale zde zřejmě toto rčení platit nebude. Ble.