Home Cinema Praha 2008 - nové ultra slim LCD televize Sharp

vydáno 21. 10. 2008 | autor Sharp | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: 1080p. D65E, Full HD, Home Cinema Praha, LC-D65E, LC-XS1, LCD, LED, OPC, Pioneer, SB55E, Sharp, televizor, XS1, XS1E

SHARP - logo

Na letošním veletrhu IFA v Berlíně ohlásil Sharp novou éru v oblasti LCD televizí. Nejzajímavější modely řady AQUOS LC-XS1 si můžete prohlédnout na výstavě Home Cinema Praha 2008, která proběhne ve dnech 23. – 26. října 2008 v dejvickém hotelu Diplomat.

Letošní největší oborová výstava na téma domácí zábavy a spotřební elektroniky Home Cinema Praha 2008 se koná v tradičním podzimním termínu a Sharp na ní opět představí své nejnovější produktové řady, které budou vystaveny v salónku Belvedere III. Návštěvníci výstavy se mohou těšit především na novou generaci LCD televizí Sharp – řadu XS1E.

Tyto modely stanoví nové standardy pro LCD televize a to díky nebývalé kombinaci velikosti obrazovky a její minimální tenkosti (jeden palec v nejtenčím místě a dva palce v nejširším), vysokému kontrastnímu poměr, bohatému podání barev (je zobrazeno o 50% více barev) a malé spotřebě energie.

LCD televize Sharp XS1 s RGB-LED podsvícením

„S řadou LC-XS1 představujeme unikátní produkt, který odstartuje novou éru LCD televizí a bude od nynějška vnímán jako další milník ve vývoji LCD technologie společností Sharp. Jsme první společností na světě, která se výlučně soustředí na LCD televize a naše unikátní technologie přinesly LCD TV do centra digitálního životního stylu“, říká Toshiyuki Tajima, CEO společnosti Sharp Electronics Europe.

Sharp zabudoval do řady XS1 LCD televizí pokročilou ekologickou technologii šetřící energii. Nový systém nabízí malou spotřebu během užívání a to díky regulování jasu obrazovky podle úrovně okolního osvětlení. V nejužším místě je televize pouze 1 palec tenká (2,3 cm) a kovový okraj okolo rámu dává novým modelům stylový a atraktivní vzhled.

Ultra tenký profil a zvolený design nabízí zákazníkovi více možností instalace, jako je například pověšení na zeď, a zákazník tak získá větší svobodu zabudovat nové modely do designu svých interiérů. Pro dobrou kvalitu zvuku spolupracoval Sharp se společností Pioneer na vývoji tenkých reproduktorů, které jsou zkombinovány s unikátním 1-bitovým zesilovačem Sharp dodávajícím přirozený a čistý zvuk.

Řada D65E nabízí plné HD rozlišení 1080 pixelů v širokoúhlém formátu 16:9 a vyznačuje se úsporným, ekologicky šetrným provozem. Modely řady LC-D65E mají displej zasazený v lesklém černém rámu a úhlopříčky 32, 37, 46 a 52 palců (tj. 81, 94, 117 a 132 cm). Úsporný ECO režim reguluje podsvícení displeje, které lze ztlumit nadvakrát (o 20 a 30 procent).

Home Cinema Praha 2008 - logo

Spotřeba energie v pohotovostním režimu se pohybuje výrazně pod hodnotou jednoho wattu, zatímco spotřeba při plném provozu dosahuje u 32palcového modelu 140 wattů. Modely nové řady LC-D65E jsou navíc vybaveny funkcí OPC, která přizpůsobuje jas obrazovky aktuálním světelným podmínkám. V temném prostředí tak automaticky ztlumí podsvícení displeje, čímž dochází k dalším úsporám energie.

Plné HD rozlišení najdou návštěvníci i u nové řady SB55E, k tomu ještě dynamický kontrastní poměr 10000:1, 60000 hodinovou životnost podsvícení a dobu odezvy 6,5 ms. Standardem je už u LCD televizí Sharp úhel viditelnosti 176° a vestavěný digitální tuner.

Článek je součástí série, informující o akci Home Cinema Praha 2008 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře