Home Cinema Praha 2007: Pioneer

vydáno 27. 10. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Z domova

Tagy: BDP-LX70, Black Crystal Layer, Blu-ray, Direct Color Filter, Full HD, HD, HDMI, HDMI-CEC, Home Cinema Praha, Home Cinema Praha 2007, OPTIMUM, PDP, PDP-LX508D, Pioneer, plazma, přehrávač

Na třetím ročníku výstavy o domácí zábavě Home Cinema Praha 2007, který proběhl minulý týden, se letos ve větším množství představily i technologie vysokého rozlišení. Kromě Full HD televizorů a projektorů to především byly Blu-ray přehrávače, HD videokamery a samozřejmě i filmové Blu-ray disky.

K vidění a především ke slyšení byla stejně jako v minulých ročnících i špičková audiotechnika, kvůli té jsem ale akci nenavštívil. Zajímala mě možnost osobně si „osahat“ výrobky, na které se v běžných obchodech nedá jen tak narazit. Ačkoliv jsem se tomto směru nesetkal s žádnými neočekávanými novinkami, byla jinak nabídka celkem pestrá, hlavně co se týče HD a Full HD zobrazovacích zařízení.

Z prezentace každého vystavovatele jsem připravil krátký článek s několika fotografiemi a jako první je na řadě Pioneer, leader v oboru výroby plazmových televizorů.

Speciál Home Cinema Praha 2007 – všechny články

Pioneer

Pioneer - logo

Společnost Pioneer (v zastoupení tuzemského distributora BaSys CS, s.r.o.) se chlubila především svými plazmovými televizory osmé generace, které mají kompletně přepracovanou konstrukci panelu a upevňují náskok firmy před konkurencí v tomto oboru.

Změnou číslo jedna je koncentrovanější vrstva černých krystalů Black Crystal Layer při zachování stejné šířky, čímž dochází k dramatickému zvýšení kontrastního poměru na 20000:1 (měřeno přímo na obrazovce při běžném videosignálu PAL).

Další významná změna nastala v architektuře samotných buňek. Umístěním spodní elektrody přímo na dno každé buňky bylo docíleno mnohem menší potřeby řídícího napětí, což umožňujě jemnější gradaci odstínů. Spolu s černou krystalickou vrstvou tak jsou k dispozici velice široké možnosti hloubky barev.

Vylepšené parametry má i nový Direct Color Filter, který dokáže až o 50 % lépe odrážet okolní světlo dopadající na panel. I ve velmi světlých prostorách nebo za denního použití je tak obraz na plazmovém televizoru bez poklesu kvality, čímž padají psychologické bariéry mezi technologiemi LCD a PDP.

Novinkou je režim OPTIMUM. Tato technologie dokáže rozpoznávat druh sledovaného obrazu a podle toho pak zvolí nejideálnější nastavení televizoru, a to variabilně v průběhu celého sledování. Tato funkce je u vyšších modelů navíc kombinovaná s Ambilight senzorem, což je čidlo na čelním panelu přístroje, které upravuje obraz podle aktuálních okolních světelných podmínek. Nejde přitom jen o úpravu jasu, ale i teploty barev a ostrosti.

Všechny tyto nové plazmové televizory jsou vybaveny HDMI vstupy v nejnovější verzi 1.3a a jsou HDMI-CEC kompatibilní, pomocí jednoho ovladače tedy můžete řídit všechny přístroje, spojené v řetězci HDMI kabelem.

Kromě nejlepšího evropského Full HD plazmového televizoru (pro rok 2007–2008) PDP-LX508D byl k vidění také Blu-ray přehrávač BDP-LX70, jehož nástupce BDP-LX70A byl před časem představen na velethu IFA 2007.

Plazmový televizor Pioneer PDP-LX508D Blu-ray přehrávač Pioneer BDP-LX70 Plazmový televizor Pioneer PDP-LX508D

Speciál Home Cinema Praha 2007 – všechny články

Článek je součástí série, informující o akci Home Cinema Praha 2007 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře