Hitchcock a 3D: Legenda zpestří nabídku filmů na Blu-ray 3D

vydáno 25. 6. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, Filmy

Tagy: 3D, Alfred Hitchcock, Blu-ray, Blu-ray 3D, Dial M for Murder, Vražda na objednávku

Dial M for Muirder 3D poster

Když se dneska řekne „3D“, většina lidí si vybaví Avatara, animáky, Promethea, nebo třeba konvertovaný Titanic a Star Wars. Málokdo si ale uvědomuje, že tu 3D bylo už dlouho před těmito hity. Jen v trochu jiné podobě. Že se jednalo o pouhou atrakci? Možná. Co jste ale nemuseli vědět, ve 3D natočil svůj film také legendární Alfred Hitchcock.

Právě jeho 3D flák Dial M for Murder nebo-li Vražda na objednávku studio Warner Brothers hodlá vydat na Blu-ray 3D.

Dial M for Muirder Blu-ray 3D

Výborná detektivka byla ve své době v tomto formátu promítána jen minimálně. Kvalita tehdejšího 3D je samozřejmě podstatně nižší než u moderních filmů, každopádně technologie je překvapivě podobná té dnešní. Warneři proto museli při přípravách Blu-ray kompletně zremasterovat původní negativy (ve 4k) a trochu se pošťourat v konvergenci obou obrazů. Téměř šedesát let stará klasika se tak na Blu-ray dočká pravděpodobně dosud nejlepší prezentace.

Spolu s Vraždou na objednávku vydají Warneři také Cizince ve vlaku, ti už budou pouze ve 2D.

Pokud se řadíte mezi fanoušky klasických 3D filmů, kterých je skutečně málo, jistě vám udělá radost, že Alfred Hitchock není jediný, koho hodlají Warneři prezentovat na Blu-ray 3D. Postupem času hodlá studio odprezentovat kompletní katalog svých starých 3Dček z období kolem padesátých let minulého století. Dohromady se jedná o patnáct titulů (žádné studio nemá větší nabídku 3D klasiky) a jsou mezi nimi i pecky jako původní Dům voskových figurín.

Vražda na objednávku vychází ve Státech na začátku října, další 3D katalogovky budou následovat v zatím nespecifikovaných datech. Ve všech případech dostanete vedle Blu-ray 3D také 2D verzi, jak to nakazují specifikace od BDA.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře