Hitachi uvádí první Blu-ray / DVD videokameru

vydáno 2. 8. 2007 | sekce Novinky | téma Foto a video, Ze světa

Tagy: 8cm, BD, Blu-ray, DZ-BD70, DZ-BD7H, Hitachi, Picture Master Full HD, videokamera

Společnost Hitachi dnes v Tokiu uvedla první Blu-ray videokameru, která dokáže na speciální osmicentimetrový Blu-ray disk zaznamenat až hodinu Full HD videa v rozlišení 1920×1080.

Hitachi DZ-BD7H / DZ-BD70

Celkem byly představeny dva modely. DZ-BD7H je hybridní, kromě Blu-ray jednotky obsahuje ještě 30 GB harddisk, na který se při plném rozlišení (1920×1080) vejdou až čtyři hodiny videa, při sníženém rozlišení (1440×1080) pak až osm hodin. Dokáže také přímo překopírovat video z harddisku na vložený Blu-ray disk, takže není potřeba žádné externí zařízení.

DZ-BD70 je videokamera s Blu-ray jednotkou, která na 8cm Blu-ray disk při plném rozlišení (1920×1080) zaznamená až hodinu videa, při sníženém rozlišení (1440×1080) pak hodiny dvě.

Oba přístroje jsou vybaveny 5.3 megapixelovým CMOS obrazovým snímačem (2.07 efektivních Mpix pro video, 4.32 Mpix pro fotografie), desetinásobným optickým zoomem, světově první jednotkou na 8cm Blu-ray média a nově vyvinutým signálovým procesorem „Picture Master Full HD“. Propojení s počítačem je vyřešeno pomocí USB, dále je přítomný HDMI konektor pro prímé přehrávání na televizoru.

Videokamery by se na japonském trhu měly objevit už tento měsíc, ve zbytku světa pak od října. Cena dosud nebyla oznámena.

8cm Blu-ray / DVD jednotka

Společnost Hitachi vyvinula první kompaktní mechaniku na světě, která umí pracovat celkem s šesti druhy osmicentimetrových médií: BD-RE/-R, DVD-RAM/-RW/-R and +RW. Navíc se vyznačuje velmi nízkými nároky na spotřebu.

Picture Master Full HD

Picture Master Full HD logo

ADNR (Adaptive Dynamic Noise Reduction)

Tato nově vyvinutá technologie analyzuje video a podstatně omezuje obrazový šum.

ACCMM (Advanced Correlative Coefficient Multiplication Method)

Technologie redukující „falešné“ barvy, takže je výsledný obraz čistší a barevně přirozenější.

MPEG4 AVC/h.264 kodek

Použití tohoto kodeku zaručuje dokonalý obraz i při míře komprese, která je potřebná pro ukládání Full HD videa (1920×1080).

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře