Hitachi prosazuje HD rozlišení 1920 x 1080 u všech nových modelů řady X

vydáno 24. 9. 2007 | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: Blu-ray, chase playback, HD DVD, HDD, Hitachi, IPS Aplpha, L37X01, LCD, live pause, Movie FRC, P50XR01, P60XR01, Picture Master Full HD, plazma, televizor

Doposud nejlepší technologie zpracování obrazu poskytují maximální realističnost, hloubku a kvalitu – a na každém pixelu záleží!

Společnost Hitachi představuje novou generaci televizorů vybavených mnoha funkcemi a velkoformátovými plochými obrazovkami, které dokáží zobrazovat obsah s vysokým rozlišením (HD) přesně tak, jak mají soudobí tvůrci filmů a programů v úmyslu. Optimální kvalitu a obrazové vyznění HD rozlišení 1920×1080 u těchto modelů navíc podporuje oceňovaný systém zpracování obrazu Picture Master Full HD a nový „inteligentní“ procesor Movie FRC. Právě všechny tyto vlastnosti se přetaví do nejlepšího možného zážitku ze sledování obrazu s vysokým rozlišením – textury, které můžete téměř vnímat hmatem, bohaté a věrné barvy a akce, které jsou tak plynulé, že máte pocit, jako byste byli jejich součástí.

Hitachi P60XR01

Hitachi je přední společností v oblasti televizorů s plochými panely a současně i v technologiích výroby harddisků (HDD) – a nyní poprvé je spojila v řadě X. Velikost nespočívá jen v rozměrech – plazmové televizory P50XRO1 s úhlopříčkou 50 palců (127 cm) a P60XRO1, který má úhlopříčku 60 palců (153 cm), jsou vybaveny vestavěnými harddiskovými rekordéry s kapacitou 250 GB a dvěma tunery pro digitální vysílání. Diváci si nyní mohou přednastavit začátek záznamu nebo začít nahrávat okamžitě, pozastavit sledování živého vysílání („live pause“) i využívat funkci „chase playback“ (souběžný záznam i sledování) a současně mají přístup k bezplatným televizním kanálům – a to vše je integrováno v jediném televizoru.

Pro ty, kdo mají doma méně místa, nebo nepožadují funkce nahrávání, nabízí LCD model L37XO1 s úhlopříčkou 37 palců (94 cm) totéž HD rozlišení 1920×1080 a funkce pro rozšíření obrazu jako mají plazmové modely kombinované s revoluční technologií výroby LCD panelů IPS Alpha a obnovovacím kmitočtem 100 Hz. Technologie IPS Alpha pomáhá LCD panelům vytvořit jasnější obraz s vyšším kontrastem, jenž zůstává konzistentní i při pohledu z extrémních pozorovacích úhlů a radikálně mění úroveň zážitku ze sledování obrazu na LCD obrazovkách.

Richard Bass, hlavní manager divize Display Products společnosti Hitachi Digital Media Group k tomu říká:

"Stále větší dostupnost programů ve vysokém rozlišení a nové platformy médií, jako například Blu-ray disky, si žádají novou generaci plochých obrazovek. V prostředí HD je kvalita obrazovky vším – televizor je posledním a nejdůležitějším článkem v řetězci, který obraz zpracovává.

U řady X vzala společnost Hitachi své dosud nejlepší plazmové a LCD obrazové technologie a využila jejich nasazení na maximum. A jelikož každý jednotlivý komponent je výhradně a přímo dílem společnosti Hitachi, všechny navzájem spolupracují v dokonalé harmonii. Řada X je jasným vyjádřením našeho postoje, že ohledně kvality neděláme žádné kompromisy. Všechny modely jsou vyrobeny podle našich nejpřísnějších specifikací v novém evropském výrobním závodě společnosti Hitachi v České republice."*

Podle Richarda Basse je výsledek jasný: „Když spatříte HD program na plochých televizorech řady X, okamžitě si uvědomíte, co vysoké rozlišení skutečně znamená. Je to zážitek, o který filmoví tvůrci, vývojáři her a programátoři usilovali – skutečné uplatnění HD, Blu-ray médií a konzolí příští generace.“

Plazmové televizory nabité funkcemi

Modely P50XRO1 a P60XRO1 mají vestavěné harddiskové (HDD) rekordéry s kapacitou 250 GB a dva tunery digitálního vysílání – představují tak nejlépe vybavené plazmové televizory ve své třídě. Umožňují uživatelům pozastavit příjem živého vysílání, nahrávat pořady a souběžně sledovat jiné, nastavit si nahrávání pořadů předem – a poskytují tak uživatelům mnohem větší komfort a přednosti na vysoké úrovni.

Hitachi P50XR01

Proč čekat, když se můžete mezitím dívat? Pro maximální pohodlí tyto televizory nabízejí funkci „chase playback“, takže se můžete začít na pořad dívat, přestože jeho nahrávání ještě neskončilo. Tyto plazmové televizory jsou ideálním řešením domácí zábavy pro montáž na stěnu, které nepotřebuje žádné další doplňky – nicméně stejně tak dobře je můžete rozšířit o samostatné HDD rekordéry (digi boxy) a zvýšit tak kapacitu jejich záznamu.

Pro ty, kdo od svého televizoru chtějí více než jen sledování televizních programů, nabízejí všechny modely (včetně LCD televizoru) porty HDMI prakticky umístěné buď v čelním panelu nebo z boku. Díky tomu je snadné k televizoru připojit videokamery, DVD a Blu-ray přehrávače a herní konzole, aniž by bylo nutné složitě manipulovat s kabely v zadní části přístroje.

Procesor ‘Movie FRC’ slouží pro převod obrazu z filmového plátna

Řada X je první produktovou řadou vybavenou jedinečnou technologií společnosti Hitachi ‘Movie FRC’ pro převod snímkového kmitočtu, jež mohutně vylepšuje zážitek při sledování filmů. Většina televizorů při převodu filmové předlohy, která bývá natočena rychlostí 24 snímků za sekundu, pro dosažení formátu vhodného pro domácí projekci jednoduše každý snímek zopakuje. Na televizorech s menší obrazovkou si divák nemusí téměř ničeho všimnout, nicméně na velkých formátech tento způsob může při horizontálním pohybu kamery vytvářet chvění obrazu, které působí rušivě a unavuje zrak.

Jedinečná technologie společnosti Hitachi tento efekt eliminuje díky vestavěným inteligentním obvodům, jež chybějící snímky vytvoří – pečlivě je vypočítá z obou sousedících a zaplní tak body, které by v mezisnímcích chyběly. Díky tomuto procesu jsou pohyby a přechody mezi scénami nanejvýš plynulé, takže sledování obrazu je mnohem příjemnější a oči diváka se mohou lépe uvolnit – což je pro velkoformátové zobrazení ideální. Výsledek je účinný stejně pro programy ve standardním nebo HD rozlišení.

Modely P50XRO1 a P60XRO1 navíc dokáží zpracovat formát 1080p/24 a jsou proto ideální pro promítání filmů ze současných Blu-ray a HD DVD přehrávačů.

Picture Master je mistrem dokonalého obrazu

Díky implementaci vyhlášeného procesoru společnosti Hitachi pro zpracování obrazu zvaného Picture Master – ovšem ve verzi pro „úplné HD rozlišení“ – představuje řada X vyvrcholení mnoha let vývoje. Tento systém pracuje s barevnou hloubkou 16 bitů a používá 3D řízení barev pro vytvoření věrnějších pleťových tónů, látek a textur, které můžete téměř vnímat hmatem, a předmětů z vyšším prokreslením detailů povrchu.

Kromě těchto nových posunů v realistickém zobrazení zajišťuje dvojí dynamický enhancer vynikající reprodukci zářivých a lesklých ploch – což jsou tradičně povrchy, jejichž zobrazení bývá nejobtížnější, a to i v HD. Celkově vypadá obraz čistější a svěžejší – také díky digitálnímu potlačení šumu, které odfiltruje rušivé matoucí signály a poskytuje tak dokonalý obraz – ideální pro větší obrazovky televizorů řady X.

Protože na image záleží nejvíce…

Je celkem pochopitelné, že nejlepší HD obraz by měl mít také co nejkrásnější rám. Společnost Hitachi vynaložila veškeré úsilí, aby jediné, co se vyrovná kvalitě řady X, byla úroveň jejího vzhledu. Všechny modely se vyrábějí v novém závodě, který byl vybudován právě pro tento účel v České republice podle nekompromisně vysokých nároků společnosti Hitachi.

Hitachi L37X01</a

Televizor P50XRO1 je navržen tak, aby vyvolal zasloužený obdivný výdech. Má štíhlé tělo z akrylátů s vysokým leskem a tenký, matně letecky černý rámeček. Jako standardní doplněk se dodává motorem ovládaný stojan a celkový dojem mohou doplnit super štíhlé reproduktory ve spodní části televizoru.

Model P60XRO1 má atraktivní pololesklé provedení – vyzařuje svůj ušlechtilý původ a dodává se s odnímatelnými reproduktory a pevným stojanem, který ti, kdo si televizor přejí integrovat do svého řešení domácího kina, mohou snadno odejmout.

Televizor L37XO1 je zpracován se stejným smyslem pro detail jako plazmové modely a dodává se s motorem ovládaným stojanem a štíhlými reproduktory – design tohoto LCD televizoru vás určitě nenechá chladnými.

Všechny modely nabízejí velmi bohaté možnosti připojení – jsou vybaveny vestavěným slotem pro paměťové karty SD, USB rozhraním a třemi HDMI porty, které je možné využít ve spojení s celou řadou HD zařízení i přístrojů se standardním rozlišení, jako například Blu‑ray přehrávače, videokamery, herní konzole a DVD přehrávače nebo rekordéry.

Přehled vlastností

HD rozlišení 1920×1080

Všechny modely nabízejí rozlišení 1920×1080 pixelů, což je maximální rozlišení pro HD programy. Díky tomu budou zobrazeny veškeré obrazové informace a televizory mohou poskytovat nejlepší možný zážitek ze sledování pořadů ve vysokém rozlišení.

Procesor Hitachi Picture Master HD

Systém 16 bitového zpracování barev umožňuje zobrazit 68 miliard barev, které jsou více věrné skutečným barvám, a 3D řízení barev vytváří jejich realistickou hloubku a textury. Dvojitý dynamický enhancer poskytuje vynikající podání zářivých a lesklých povrchů. Digitální potlačení šumu zajišťuje čistější a ostřejší obraz.

Movie FRC

Jedinečný systém konverze snímkového kmitočtu (Frame Rate Conversion) společnosti Hitachi převádí filmový formát s rychlostí 24 snímků za sekundu na formát vhodný pro zobrazení na televizoru. Na rozdíl od tradičních televizorů, které vznikající mezery mezi snímky zaplňují jejich opakováním v prostém poměru 3/2, technologie Movie FRC chybějící snímky vypočítává z po sobě jdoucích snímků a vytváří tak mezisnímky. Výsledkem jsou plynulejší filmové sekvence bez chvění obrazu a jejich pohyb blíže odpovídá zážitku ze skutečného kina.

Dvojitý digitální tuner

(pouze u P50XRO1 a P60XRO1)

Přístup k bezplatným kanálům digitální televize, které jsou v daném místě k dispozici. Dva tunery umožňují sledovat jeden kanál a současně nahrávat program z jiného. Pomocí dálkového ovladače je možné vybírat z celé řady dělených obrazovek a vícenásobných obrazů najednou.

Harddisk 250 GB

(pouze u P50XRO1 a P60XRO1)

Integrovaný harddisk umožňuje zaznamenávat programy z digitálního tuneru ve standardním formátu. Nabízí přednastavené i okamžité nahrávání, pozastavení živého vysílání („live pause“) a sledování pořadu během jeho záznamu („chase playback“).

LCD obrazovka IPS Alpha

(pouze u L37XO1)

Technologie In Plane Switching (IPS) Alpha vyvinutá společností Hitachi nabízí vynikající pozorovací úhly oproti tradičním obrazovkám bez IPS – a to až 178°. Díky tomu je lepší i periferní sledování a pro televizor je snadnější najít správnou polohu i ve větších místnostech. Výsledný obraz je navíc jasnější a ostřejší a má větší kontrast než kdykoli dříve.

Jeden digitální tuner

(pouze u L37XO1)

Integrovaný tuner digitálního vysílání umožňuje přístup k bezplatným kanálům digitální televize, které jsou v daném místě k dispozici. Pomocí dálkového ovladače je možné vybírat z celé řady dělených obrazovek a vícenásobných obrazů najednou.

Možnosti připojení

Tři HDMI porty, tři konektory SCART, vstupy S‑video kompozitní a komponentní znamenají, že váš televizor řady X je možné připojit k většině digitálních zařízení s HD i standardním rozlišením, včetně videokamer, digi boxů, herních konzolí, DVD přehrávačů, HDD rekordérů a Blu-ray přístrojů.

Poměr stran obrazu

16:9

Rozměry

(Š x V x H) (mm)

  • P50XRO1
    • 1250×988×423
    • (Včetně stojanu a reproduktorů)
  • P50XRO1
    • 1250×823×109

    *(Bez stojanu a reproduktorů)

  • P60XRO1
    • 1773×1018×483
    • (Včetně stojanu a reproduktorů)
  • P60XRO1
    • 1502×952×128
    • (Bez stojanu a reproduktorů)
  • L37XO1
    • 927×684×366
    • (Včetně stojanu a reproduktorů)
  • L37XO1
    • 927×624×115
    • (Bez stojanu a reproduktorů)

Audio

P50XRO1 a P60XRO1 mají zvukový výstup s výkonem 32 watt. L37XO1 nabízí 20 watt. Všechny modely využívají digitální zvukové technologie SRS a BBE pro dosažení „reálného“ zvuku bez interferencí nebo šumu v pozadí. Televizor P60XRO1 má odnímatelné reproduktory.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře