HD videokamery Samsung se vejdou do dlaně

vydáno 6. 8. 2009 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: Active Angle Lens, CMOS, Full HD, HDMI, HMX-R10, HMX-U10, intelli-studio, Intelli-Zoom, K40, K44, K45, LCD, Samsung, SMX-C10, SMX-C14, SMX-K40, SMX-K44, SMX-K45, SSD, U10, upscaling, USB, videokamera

Samsung logo
  • Ultrakompaktní videokamera HMX-U10 podporuje záznam ve Full HD rozlišení a pořizování snímků s rozlišením 10 megapixelů
  • Modely řady K, mezi něž patří SMX-K40, K44 a K45, podporují upscaling do kvality blížící se Full HD rozlišení a jsou vybaveny 65× Intelli-Zoomem

Společnost Samsung Electronics dnes představila nové videokamery, s nimiž je záznam i přehrávání videa v HD rozlišení ještě snazší.

HMX-U10 je ultrakompaktní videokamera, která podporuje záznam ve Full HD rozlišení a je schopna pořizovat fotografie v rozlišení 10 megapixelů. Přístroj je také vybaven tlačítkem „upload“, kterým se uživatel může jedním stisknutím snadno připojit k serveru YouTube™ a sdílet obsah online.

Modely SMX-K40, SMX-44 a SMX-K45 nahrávají video ve standardním rozlišení, při přehrávání přes HDMI výstup ale záznam přepočítávají do rozlišení blížícího se Full HD. Tyto nové modely doplňují řadu videokamer Samsung určenou pro druhé pololetí roku 2009, kam patří také nedávno představené modely SMX-C10 a SMX-C14.

Samsung chce záznam a přehrávání obrazu v HD kvalitě zpřístupnit každému od typické mladé čtyřčlenné rodiny až po technicky zdatné profesionály. Videokamera HMX-U10 a modely řady K dále doplňují již tak rozsáhlou řadu videokamer Samsung a nabízejí řešení pro digitální videozáznam všem zákaznickým segmentům.

HMX-U10

Full HD videokamera Samsung HMX-U10

HMX-U10 je ideálním řešením pro spotřebitele požadujícího vysoce přenosnou a snadno ovladatelnou videokameru s podporou Full HD rozlišení. HMX-U10 podporuje pořizování videozáznamu ve Full HD rozlišení 1920×1080. CMOS snímač o rozměrech 1/2,3 palce, kterým je videokamera HMX-U10 vybavena, uživatelům také umožňuje pořizovat snímky s vynikajícím rozlišením 10 megapixelů a veškerý pořízený obrazový záznam lze prohlížet na jasném, dvoupalcovém LCD displeji kamery.

Díky svým miniaturním rozměrům dosahujícím pouhých 56 mm x 103 mm x 15,5 mm a díky nízké hmotnosti, která včetně baterie činí pouhých 95 g, se ultrakompaktní model HMX-U10 svým ergonomickým designem dokázal oprostit od tradičního vzhledu typického pro videokamery kapesní velikosti.

Elegantnímu designu dominuje vlnovité zalomení těla přístroje pod úhlem 7 stupňů, které umožňuje uživatelům přístroj snadněji uchopit a snižuje námahu v zápěstí nebo ruce. Stejný ergonomický design nalezneme také u modelů HMX-R10 a SMX-C10, které jsou vybaveny jedinečným objektivem Samsung s aktivním zorným úhlem (technologie Active Angle Lens).

SMX-K40, SMX-K44 a SMX-K45

Pokročilý upscaling umožňuje dosáhnout Full HD rozlišení

Díky nové řadě K mohou spotřebitelé využívat výhod videozáznamu ve kvalitě blížící se Full HD rozlišení za cenu videokamery se standardním rozlišením. Modely SMX-K40, SMX‑K44 a SMX-K45 ukládají videozáznam ve standardním rozlišení 720×480, díky upscalingu a podpoře propojení přes HDMI lze ale záznam následně přehrát na HD televizoru ve kvalitě blížící se Full HD rozlišení.

Při použití HDMI výstupu, kterým je videokamera vybavena, a HDMI kabelu mohou uživatelé videokameru připojit přímo ke svému televizoru s HD rozlišením a přehrát video ve kvalitě blížící se Full HD rozlišení.

Silný 65× Intelli-Zoom

Modely SMX-K40, SMX-K44 a SMX-K45 jsou také vybaveny objektivy s jedním z největších zoomů, jaké společnost Samsung nabízí.

Spotřebitelé mají na dosah ruky k dispozici 65× Intelli‑Zoom, což dramaticky zlepšuje jejich schopnost zachytit všechny okamžiky, kterých jsou svědky, bez ohledu na to, jak daleko se zrovna nacházejí. Nový Intelli-Zoom společnosti Samsung je výrazně spolehlivější než standardní digitální zoom, který nepříznivě ovlivňuje kvalitu obrazu, a uživatelé mohou pracovat i s přiblížením přesahujícím 52× optický zoom kamery.

Videokamera Samsung SMX-K45

Nová řada K je také vybavena pokročilým optickým stabilizátorem obrazu společnosti Samsung, který zaručuje, že video nebude nikdy roztřesené bez ohledu na to, zda natáčíte bez zoomu nebo při nejvyšším 65× přiblížení s použitím technologie Intelli-Zoom.

Objektiv Schneider‑KREUZNACH prvotřídní světové kvality je kromě toho zárukou kvality a výkonu, které potřebujete k vytvoření co nejpůsobivějších videozáznamů.

Zabudovaný 32 GB disk SSD pro více než 20 hodin nahrávání

Model SMX-K45 je vybaven vnitřním 32 GB diskem Solid State Drive (SSD), který umožňuje v závislosti na režimu nahrávání pořídit záznam dlouhý až 20 hodin a 40 minut.

Uznávaná technologie SSD společnosti Samsung představuje v porovnání s pevnými disky (HDD) u digitálních videokamer podstatnou výhodu. Disk SSD má nižší spotřebu energie, vydává méně tepla, je rychlejší a má delší životnost než HDD, protože neobsahuje žádné pohyblivé části.

Model SMX-K44 je vybaven vnitřním 16 GB diskem SSD. Model SMX-K40 vnitřní paměť nemá a záznam je třeba ukládat na kartu SD/SDHC.

Jedinečné funkce

Model HMX-U10 a nové modely řady K kráčejí ve šlépějích nedávno uvedených videokamer SMX-C10 a SMX-C14 a vyznačují se několika jedinečným funkcemi, které je odlišují od konkurence a díky nimž je nahrávání videozáznamů pro uživatele ještě příjemnější. K těmto funkcím patří zabudovaný software intelli-studio společnosti Samsung, animované miniatury a univerzální nabíjecí systém.

Full HD videokamera Samsung HMX-U10

Uživatelé si již nemusejí dělat starosti s tím, že by se museli kvůli stříhání nebo sdílení svého videozáznamu zdržovat v blízkosti domácího počítače. Model HMX-U10 i všechny videokamery řady K jsou vybaveny programem zvaným intelli‑studio, který obsahuje funkce přehrávání, stříhání a sdílení videozáznamů.

Tento zabudovaný program umožňuje uživatelům přeměnit jakýkoli počítač v mobilní ateliér, v němž si mohou videozáznam přehrát a sestříhat i bez instalace podpůrného softwaru. Program intelli-studio také zjednodušuje sdílení záznamů, protože uživatele zbavuje časově náročného nahrávání obsahu na oblíbené webové stránky pro sdílení videozáznamů.

Stisknutím jediného tlačítka pro nahrávání dat umístěného na modelu HMX-U10 je například možné se přímo spojit se stránkou YouTube™, čímž se opět snižuje počet kroků vedoucích k odeslání zaznamenaného obsahu. Videokamery navíc umožňují provedení základních střihacích úkonů včetně rozdělení videosouborů přímo na přístroji.

Funkce animovaných miniatur vytvořená společností Samsung zjednodušuje proces vyhledávání videoklipů. Každý videoklip uložený na videokameře představuje na LCD displeji miniatura. Při procházení videozáznamy může uživatel požadovanou položku označit a miniatura spustí krátké přehrání videosouboru.

Modely HMX-U10, SMX-K40, SMX-K44 a SMX-K45 jsou také vybaveny univerzálním nabíjecím systémem. Uživatelé mohou baterii dobít buď připojením videokamery k přiloženému adaptéru do sítě střídavého napětí, nebo pomocí USB, když je videokamera připojena k počítači.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře