HD DVD přehrávač za čtyři tisíce

vydáno 30. 10. 2007 | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: BDP-S300, Blu-ray, HD DVD, HD-A2, HD-A3, HD-E1, PlayStation 3, přehrávač, PS3, Sony, Toshiba

HD DVD přehrávač Toshiba HD-A2 za necelých $200

Pokud se daří HD DVD něčím válcovat konkurenční formát Blu-ray, tak jsou to rozhodně ceny přehrávačů. Zatímco nejlevnější Blu-ray přehrávač lze pořídit asi za $400, základní HD DVD přehrávač Toshiba HD-A2 se před několika dny objevil s opravdu lákavou cenou $200 (cca 4000,– Kč).

HD DVD přehrávač druhé generace Toshiba HD-A2, o kterém tu padla zmínka už několikrát (viz klíčové slovo HD-A2) lze za necelých $200 pořídit nejen v obchodním megařetězci Wal-Mart, ale i na e-shopech Amazon a Circuit City. Nabídka platí samozřejmě jen pro americký trh.

Dá se předpokládat, že další především online prodejci budou tento trend brzo následovat. Stejně tak lze ale vytušit, že tento pokles ceny nastal kvůli plánovanému HD DVD přehrávači třetí generace Toshiba HD-A3, který by se měl brzo objevit.

Nutno podotknout, že HD-A2 má video výstup „pouze“ 1080i (tedy prokládaně) a HD-A3 na tom má být stejně. Oproti tomu Blu-ray přehrávače v cenové relaci $400 (v tuto chvíli herní konzole Sony PlayStation 3 a stolní přehrávač Sony BDP-S300, u nás jsou jako obvykle o něco dražší) disponují plným HD výstupem 1080p.

U nás ovšem můžeme být zcela v klidu – cena evropského HD DVD přehrávače Toshiba HD-E1 se stále drží nad patnácti tisíci a vzhledem k nulové konkurenci se směrem dolů zřejmě jen tak nepohne.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: HD DVD přehrávač za čtyři tisíce

Vložil HD DVD fan (bez ověření), 1. Listopad 2007 - 13:55

Obrázek uživatele HD DVD fan

Podívejte se, co už nabízí Walmart, Toshibu druhé generace za 99. http://holiday.ri-walmart.com/?…

Re: HD DVD přehrávač za čtyři tisíce

Vložil d.f.h, 1. Listopad 2007 - 14:13

Obrázek uživatele d.f.h

Ano, už o tom připravuji zprávu. Netěší mě to, ale ne proto, že jsem spíš na straně Blu-ray – mám vztek, že si nemůžu sjet do nejbližšího Walmartu a jednu Toshibu si odvézt domů :-)