HBO HD v digitální kabelové televizi UPC

vydáno 8. 4. 2008 | autor UPC | sekce Tiskové zprávy | téma Z domova | 6 komentářů

Tagy: Cinemax, CV7000-HD, Handan, HBO, HBO HD, HDTV, MPEG-4, National Geographic HD, set-top-box, UPC, Voom HD

UPC - logo nové

Společnost UPC Česká republika zařadila od 1. dubna 2008 do nabídky své digitální kabelové televize nový filmový televizní kanál ve vysokém rozlišení – HBO HD. Jeho profil a bližší technické údaje jsou předmětem zvláštní tiskové zprávy společnosti HBO Česká republika.

Televizní kanál HBO HD je v digitální kabelové televizi UPC automaticky dostupný v nabídce Supreme nebo v balíčku Superfilm, který je kombinací všech programů HBO a Cinemax. Zákazníci těchto nabídek nebudou platit za příjem HBO HD žádný zvláštní příplatek. To znamená, že zákazníci, kteří již HD set top box UPC mají a odebírají nabídku Supreme získají HBO HD zcela zdarma.

Těm zákazníkům, kteří digitální kabelový set top box UPC pro programy v HD kvalitě a kompresním formátu MPEG4 dosud nemají, ho společnost zapůjčí za poplatek 150 Kč měsíčně (včetně DPH). Pokud by zákazník kabelové televize UPC chtěl sledovat HBO HD pouze v kombinaci s balíčkem HBO, připlatí si ke stávající ceně balíčku 100 Kč.

Načtení nových programových streamů proběhne u všech digitálních set top boxů UPC automaticky. Zákazník se set top boxem bez HD, nové programy také naladí, ale obraz bude černý. HD programy totiž UPC distribuuje v novém kompresním formátu MPEG4, k jehož dekódování je zapotřebí speciální box Handan CV7000-HD.

HBO HD - logo

HBO HD je prvním plnohodnotným filmovým HD programem v nabídce digitální kabelové televize UPC. Společnost vedle něj již nabízí další dva HD televizní kanály – National Geographic HD a Voom HD, orientované především na dokumenty, zábavu a sport. Rozlišení televizního obrazu ve formátu HD je téměř pětkrát vyšší, než je současný standard digitálního vysílání. Výsledný televizní obraz má pak mnohem prokreslenější detaily a intenzivnější barvy.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: HBO HD v digitální kabelové televizi UPC

Vložil Anonym (bez ověření), 10. Duben 2008 - 18:21

Obrázek uživatele Anonym

mam zaplaceno HBO HD jenomze to stale nejede jo firma UPC -))

Re: HBO HD v digitální kabelové televizi UPC

Vložil d.f.h, 10. Duben 2008 - 18:38

Obrázek uživatele d.f.h

Tady jsou nějaké další zkušenosti uživatelů, resp. zatím spíš testerů: http://1080p.cz/viewtopic.php?…

Re: HBO HD v digitální kabelové televizi UPC

Vložil pako (bez ověření), 11. Duben 2008 - 7:22

Obrázek uživatele pako

odpoved tech .podpora proc nejede HBO HD -Překontrolujte bílý koaxiální kabel v rámci Vašeho bytu, je potřeba aby byl dotažen a neměl volný kontakt-

Re: HBO HD v digitální kabelové televizi UPC

Vložil d.f.h, 11. Duben 2008 - 8:58

Obrázek uživatele d.f.h

Ehm, no… zajímavé :-D

Re: HBO HD v digitální kabelové televizi UPC

Vložil Barva (bez ověření), 16. Duben 2008 - 12:24

Obrázek uživatele Barva

Já mém 02 TV a ta také nabízí HBO v HD kvalitě.Mám tomu rozumět že když si to obědnám tak mi Filmy z HBO budou hrát jako BR disky?Tomu se mi nějak nechce věřit.

Re: HBO HD v digitální kabelové televizi UPC

Vložil d.f.h, 16. Duben 2008 - 13:04

Obrázek uživatele d.f.h

HD vysílání je v rozlišení maximálně 1080i, Blu-ray má 1080p. Rozdíl mezi nimi stoprocentně poznáš, samozřejmě na Full HD televizi nebo projektoru. Pak je tu také otázka zvuku – televizní HD vysílání asi nebude doplněno kupříkladu o DTS-HD Master Audio :-)