HBO chystá samostatnou streamovací službu

vydáno 16. 10. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: film, HBO, HBO Go, Netflix, streaming

Bylo na čase. HBO patří mezi největší kabelové televize a navíc má z posledních let pod palcem dvě extrémně úspěšné (kriticky i divácky) série Temný případ a Hra o trůny a jediné, co ji bránilo postupu na úroveň přímého konkurenta streamovacího giganta Netflixu, bylo omezení streamovací mobilní služby HBO Go pouze na předplatitele kabelového připojení.

Hra o trůny

To se má do budoucna změnit. Již příští rok totiž HBO chystá zavedení samostatné streamovací služby pro každého, kdo si ji zaplatí. Bude tudíž (konečně) jedno, zda si HBO již platíte, či nikoli. Samozřejmě má být připravena řada různých balíčků a slev v různých kombinacích a na základě smluv s různými zprostředkovateli.

Jediné, o čem se zatím nemluví, je přechod na další (tedy i evropské trhy). Avšak s HBO Go vše proběhlo vcelku rychle, takže nějaký další přechod na samostatnou službu, která by se pořádně pustila do našich lokálních streamovacích služeb je samozřejmě více než v dohlednu. Je to dobře? Jistě. Teď jen, aby se lidé naučili podobnou službu využívat. Mít program televize ve vlastních rukách je přece skvělé. Ale torrenty jsou pro mnohé mnohem lákavější. Ostatně Hra o trůny patří ke globálně nejstahovanějším seriálům vůbec. A tak se nelze divit, že by HBO bylo rádo, kdyby alespoň část lidí přešla na jejich stream a za svou oblíbenou show zaplatila.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: HBO chystá samostatnou streamovací službu

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 17. Říjen 2014 - 13:04

Obrázek uživatele Michal Kubeček

To věřím, že by byli rádi… Já bych zase byl rád, kdybych si za ty peníze mohl seriál pustit kdy chci, kde chci a na čem chci.

Místo toho na www.hbogo.cz vidím jen „Vážený návštěvníku, váš operační systém není bohužel s HBO GO kompatibilní. Pro spuštění HBO GO musíte mít jeden z následujících OS: Microsoft Windows, Apple Mac OSX“ a nepustí mne ani na web… :-(

Pro případné moralisty: není to o penězích. Mám první tři série Game of Thrones na BD a chystám se koupit i čtvrtou, přestože vydavatel dělá všechno možné i nemožné pro to, aby mne od koupě odradil.