Harry Potter a Relikvie Blu-ray

vydáno 31. 1. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, Harry Potter, Harry Potter a Relikvie smrti, Harry Potter and the Deathly Hallows, VC-1, Warner Bros.

Harry Potter a Relikvie smrti - 1. (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1, 2010)

Sága Harryho Pottera se pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Kinosály po celém světě před několika týdny prosvištěl předposlední díl a zjizvený teenager se chystá na finále, které bude tak veliké, že se kvůli němu musela knižní předloha rozpůlit na dva samostatné filmy.

Jak moc to sérii prospěje, je samozřejmě otázkou (protože to vypadá spíš na kalkul filmových studií, která chtějí z Pottera vyždímat poslední možné peníze), první část Relikvií smrti každopádně míří na trh s domácími filmovými nosiči. Pro nás to znamená jediné: Na dalšího Harryho Pottera se konečně podíváme ve vysokém rozlišení.

Warneři už dokonce prozradili datum, které si mají fanoušci zaškrtnout jako den, kdy vezmou útokem obchody: Kouzelnické dobrodružství se v Severní Americe chystá na Blu-ray 12. dubna, v Británii dokonce BBFC registruje HD premiéru Pottera o celý den dříve.

Jelikož se jedná o jeden z největších filmových titulů minulého roku, jeho distribuce bude pravděpodobně napříč většinou světa velmi rychlá, takže by se u nás film neměl objevit s delším než dvoutýdenním zpožděním. Pokud tedy fandíte chlapci, který přežil, připravte si peněženky na polovinu až konec dubna.

Krom filmu ve 2,40:1 s Full HD VC-1 přepisem a šestikanálovým DTS-HD MA zvukem se na placce objeví i solidní bonusová nálož: Minimálně osm vystřižených scén, featurette On The Green with Rupert, Tom, Oliver and James, tzv. Focus Points, které si budete moct pustit v rámci PiP fičury Maximum Movie Mode: Voldemort's Secrets, exkluzivně na Blu-ray se objeví pohled na tvorbu soundtracku, několik dalších dokumentíků (většinou rozebírajících vznik konkrétních scén) a také vůbec první pohled na druhou část Relikvií smrti v rámci Sneak Peaku.

Lidé, kteří sice Pottera rádi, ale nejsou fanatičtí fanoušci, si každopádně koupi Blu-ray rozmyslí a spíš zamíří do videopůjčovny, než k pultům obchodů. Proč? V létě si odbude premiéru poslední díl ságy a Warneři se docela jistě budou chtít vejít s jeho releasem do Vánoc. Krom samostatného filmu tak zcela jistě vyjde i ohromná ultimátní kolekce všech sedmi (respektive osmi) dílů, jejíž koupě by dávala mnohem větší smysl.

Tedy alespoň v tom případě, že jste na to jako já a samostatně jste zatím žádného Pottera nekoupili. Kdo si počká, ten se dočká, ne? Něco ve stylu takovéhle edice by ve sbírce vypadalo fantasticky.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Harry Potter a Relikvie Blu-ray

Vložil miky (bez ověření), 1. Únor 2011 - 13:06

Obrázek uživatele miky

já mám 2 první díly ještě na VHS :-D a pak DVD do pátého dílu. Šestý jsem nekupoval, už spíše čekám na nějakou Blu-ray kolekci se všemi díly :-)