Gravitace se vrátí na Blu-ray s novým audio mixem a verzí bez hudby

vydáno 12. 11. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: Blu-ray, film, Gravitace, Gravity

Gravitace Interstellar Christophera Nolana aktuálně náramně ukazuje, že ve vesmírných dálavách neuslyšíte vůbec nic. A Warneři vám podobný zážitek chtějí dopřát i v případě Gravitace. Ta se o fyzikální věrnost snažila rovněž, ale Alfonso Cuarón si přece jen více pomáhal soundtrackem, jenž do jisté míry nahrazoval zvukové efekty, které v nekonečném černém prostoru nenajdeme. Nyní si však budete moci poslechnout, jak by film vypadal bez hudebního doprovodu. A ani nebudete muset vypínat zvuk na televizi.

Studio Warner Bros. chystá na únor příštího roku tzv. Diamond Luxe edici (ano, hodně stupidní název), dvoudiskové balení, které Gravitaci přinese v novém rozkládacím balení se třemi novými featuretty, z nichž jedním je právě Silent Space Version – tedy verze filmu bez hudebního doprovodu.

Na své si však mají přijít i ti, kteří raději plnohodnotnou zvukovou kulisu. Na novém vydání Gravitace totiž bude přítomný i čerstvý mix v Dolby Atmos pro domácí kina. Takže pokud si přes Vánoce pořídíte patřičnou aparaturu, můžete po večerech definitivně zatápět sousedům. Už původní mix totiž dokázal patřičně rozvibrovat pokoj. Těžko si představit, co se bude dít v obývacích pokojích tentokrát.

Co se tuzemského vydání týče, zatím ho nemáme potvrzené. Avšak pokud se tak stane, informace obratem doplníme.

Gravitace
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Gravitace se vrátí na Blu-ray s novým audio mixem a ...

Vložil Avari (bez ověření), 12. Listopad 2014 - 17:37

Obrázek uživatele Avari

„fyzikální věrnost“ – jak Gravitace tak přehypovaný Interstellar do toho mají daleko. A koukám, že vám nyní ona natahovanost a hloupost nevadí. Hlavně, že je to z hodiny IMAX kamera a Nolan.

Re: Gravitace se vrátí na Blu-ray s novým audio mixem a ...

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 13. Listopad 2014 - 8:38

Obrázek uživatele Michal Kubeček

Já tedy asi (podle porovnání se znalci tady a na ČSFD) nemám ten správný umělecký pohled na filmy, ale pokud to měla být narážka na (zejména druhého) Hobita, tak mi to přijde hodně přehnané. Kdyby se Hobit sestříhal na polovinu, v mých očích by mu to jedině prospělo. U Interstellaru by snesla trochu zrychlení snad jen první třetina (ale to byl asi trochu i záměr pro zdůraznění pocitu marnosti a beznaděje), pak už jsem se nenudil ani chvíli.

Co se fyzikální věrnosti týká, tam bych se zastal Gravitace. Je asi jasné, že kdyby měl být film opravdu přesný, tak by buď trval deset hodin, nebo by se nestihlo stát vůbec nic. Takže jediné, co mi po fyzikální stránce vysloveně vadilo, byl pohon pomocí hasičáku. Proti tomu je Interstellar svým přístupem ke gravitačním poměrům v blízkosti černé díry přitažený za vlasy nesrovnatelně víc.