Google Nexus také jako tablet?

vydáno 5. 1. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma IT a software, Mobilní telefony

Tagy: Android, Google, Ice Cream Sandwich, Samsung, tablet

Když před dvěma týdny zaznělo z úst Erica Schmidta v rozhovoru pro italský magazín, že se v příštím půlroce společnost Google zaměří na trh s tablety nejvyšší možné kvality, mohlo to znamenat ledacos. Spekulace se však docela logicky zastavily u tabletu s přízviskem Nexus – pod tímto názvem Google ve spojení se Samsungem vytváří telefon, který je šitý na míru Androidu, takže je docela logické, že se to samé očekává u tabletů. A právě na to asi dojde.

Podle nejnovějších drbů se však překvapivě nebude jednat o tablet desetipalcový, nýbrž o sedmipalcový a ačkoliv se bude snažit z ICS vyždímat to nejlepší, bude se jednat o extrémně levné zařízení, jehož úkolem bude konkurovat Kindlu Fire od Amazonu. Stát by tedy mohl pouhých dvě stě dolarů.

Samsung Galaxy Nexus

Kdyby se něco takového Googlu podařilo, byl by to opravdový trhák – stejně jako Kindle Fire. Na rozdíl od zařízení od Amazonu by ale tabletový Nexus nebyl limitovaný na jeden jediný ekosystém (podobně jako Fire je na tom ještě Nook tablet), což by z něj udělalo tablet dostupný pro všechny trhy – tedy i pro český.

Google něco takového potřebuje jako prase drbání, Androidu se totiž v tabletové sféře stále nedaří nikterak ideálně. Kdyby se podařilo sestavit tablet, jehož cena by se pohybovala kolem dvou set dolarů, tedy čtyř tisíc korun, a jehož technické specifikace by splňovaly vyšší požadavky systému, měl by Google vyhráno – vždyť to samé více méně vidíme na trhu s mobilními telefony.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře