Gamer rozjede zběsilou Blu-ray akci

vydáno 8. 12. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 300: Bitva u Thermopyl, BD-Live, Běžící muž, Blu-ray, BonusView, DTS-HD Master Audio, film, Gamer, I-Con Mode, LionsGate, Lionsgate Films, MPEG-4 AVC, Rallye smrti, Zastav a nepřežiješ, Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí

Gamer (2009)

O bezmyšlenkovité akční řežby nebyla ve filmovém průmyslu nikdy nouze. Zlaté časy v tomto směru představovala osmdesátá léta, kdy taková „béčka“ plnila kinosály stejně dobře, jako dnes blockbustery s nejmodernějšími triky. Každý film si ale nakonec najde svého diváka, a to platí stále. Gamer (FDb.cz) je toho jasným příkladem.

Scénář a režii akčního sci-fi snímku z nedaleké budoucnosti má na svědomí dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor. Tihle dva už mají na svém kontě hyperakční a relativně úspěšné filmy Zastav a nepřežiješ a Zastav a nepřežiješ 2 – Vysoké napětí, ve kterých nechali svého oblíbence Jasona Stathama provádět neuvěřitelné kousky.

Gamer, těžící – jak název napovídá – z moderních multiplayerových her a možností virtuálních světů, tentokrát poskytl šanci pořádně se vyřádit Gerardu Butlerovi, známém například z vizuálně úchvatného eposu Zacka Snydera 300: Bitva u Thermopyl (recenze). Výsledek by se dal přirovnat ke kříženci osmdesátkové brutality Běžící muž a neméně „úchylné“ Rallye smrti, což může být pro někoho tím pravým lákadlem.

Od konce září se Gamer prohání našimi kiny, 19. ledna ho v regionu A (USA) vydává studio Lionsgate také na Blu-ray. Kromě obvyklých technických parametrů (MPEG-4 AVC obraz, DTS-HD Master Audio 7.1 zvuk) bude disk disponovat také celou řadou bonusů: audiokomentáře, dokumenty (Inside the Game: Controlling Gamer, First Person Shooter: The Evolution of Red), interaktivní BonusView videokomentář Gamer Cheat Codes a I-Con Mode, BD-Live, trailery a pohybový D-Box kód.

Lionsgate svá Blu-ray vydání často regionálně kóduje, takže zatím není jasné, jestli si u nás americké vydání budeme moct přehrát – každopádně i kdyby ano, tak to bude bez české jazykové podpory. Pokud ne, tak budeme muset čekat na edici pro region B, která ovšem zatím nebyla ohlášena. Na ní by se české titulky nebo dabing mohly teoreticky objevit.

Gamer (2009)

Gamer (2009)

Blízká budoucnost přináší nové zdroje zábavy. Lidé z celé zeměkoule se sejdou na síti, budou přihlížet a hrát simulační hry, v nichž se v naprosté anonymitě projevují jejich nejskrytější touhy a fantazie.

To vše díky samotářskému géniovi Kenu Castlovi (Michael C. Hall), vizionářskému zakladateli K-SOFT, nejvlivnějšího technologického konglomerátu na světě. Jeho novým nápadem je revoluční hra Společnost, která účastníkům dovoluje kontrolovat a manipulovat se skutečnými lidskými tvory skrze nanobuněčnou technologii. Oslnivá, pulzující a návyková hra se světem šíří jako epidemie a stává se drogou číslo jedna pro milióny lidí.

Pokud nás Společnost nechá žít život skrz jiné, Vrazi nás nechají skrz jiné zemřít. Souboj na smrt, v němž bohatí hráči ovládají mozky odsouzených, začíná a miliardy lidí na celém světě si naladí tento krvelačný souboj, v němž se tvoří, prodávají a likvidují superhvězdy. Kable (Gerard Butler), hráč číslo jedna, má před sebou poslední zápas, který rozhodne o jeho svobodě, rodině a budoucnosti…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře