Galaxy Tab má povolení k prodeji, Transformer se připravuje

vydáno 30. 11. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma IT a software, Mobilní telefony | 2 komentáře

Tagy: Apple, ASUS, Galaxy Tab 10.1, Samsung, tablet, Transformer Prime

Samsung za sebou má docela důležitou výhru. Australský soud totiž stáhl předběžný zákaz prodeje tabletů Galaxy Tab 10.1 a předběžné opatření soudkyně, která měla vše na svědomí, označil za nesprávné. Co to pro Samsung vedle možnosti prodeje tabletu po dvou měsících celoplošného australského banu znamená?

Krom faktu, že se tablety s Androidem mohou u protinožců konečně začít prodávat, si může Samsung pogratulovat k vůbec první výhře v legálních bitvách se společností Apple. Ta vede s korejským výrobcem elektroniky dlouhodobě několik desítek právních sporů, v nichž zpravidla jde o jediné: tablety Galaxy Tab 10.1 nebo 8.9 se moc podobají iPadu a měly by proto být staženy z prodeje. V Německu Apple boj vyhrál, načež Samsung představil updatovanou verzi Galaxy Tabu (která má stříbrnou lištu a praktičtěji umístěné repráčky). Už i proti té však Apple zbrojí – přitom už si jde Galaxy Tab s iPadem splést opravdu jen stěží.

Galaxy Tab 10.1N

A když už jsme zase jednou u tabletů, pojďme se podívat, jak to vypadá se čtyřjádrovým fešákem od Asusu. Transformer Prime už se klepe na vstup do amerických obchodních řetězců, společnost totiž potvrdila, že tablet za velkou louží vstoupí do prodeje už 8. prosince a stihne tak předvánoční trh.

O tom si však zbytek světa – hlavně pak Evropa – může nechat jen zdát. Asus totiž tvrdí, že se v Evropě Transformer Prime objeví až během ledna a další případná zpoždění samozřejmě budou záviset na jednotlivých distributorech.

Je to docela škoda, na druhou stranu se jedná o logický (a nikterak neobvyklý) tah – Asus má jen omezené výrobní kapacity a ty musí soustředit nejprve na největší trhy, až pak si může dovolit vyrazit i do zbytku světa. Pokud jste tedy doufali, že by vám mohl nový Transformer přistát pod stromečkem, zklameme vás: Nepřistane. Tedy rozhodně ne na Štědrý večer.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Galaxy Tab má povolení k prodeji, Transformer se ...

Vložil MN (bez ověření), 2. Prosinec 2011 - 15:59

Obrázek uživatele MN

A zase nemá…

Re: Galaxy Tab má povolení k prodeji, Transformer se ...

Vložil st39.6, 3. Prosinec 2011 - 0:36

Obrázek uživatele st39.6

jako kolotoc :D