Filmy už jen ve vysokém rozlišení!

vydáno 16. 10. 2008 | autor Blu-ray Forum.cz | sekce Tiskové zprávy | téma Filmy | 1 komentář

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Blu-ray Forum.cz, Denon, film, Full HD, Hancock, Harry Potter, James Bond, Matrix, Mumie: Hrob Dračího císaře, Paramount, přehrávač, Samsung, Sony, Sony Pictures, Street Kings, televizor, Temný rytíř, Universal, Warner Bros.

Blu-ray Disc logo

Od listopadu 2008 začne v České republice nabízet filmy na discích Blu-ray pět z šesti velkých hollywoodských studií: Warner Bros., Universal Pictures a Paramount se připojí k Sony Pictures a Fox Home Entertainment, takže počet novinek u BD disků se začne pohybovat mezi dvaceti až třiceti tituly měsíčně.

Náročnější příznivci domácího kina se mohou těšit na filmy jako Matrix, pět dílů série o Harry Potterovi, Mumie 3: Hrobka Dračího císaře, Hancock, Temný rytíř, Street Kings nebo příběhy agenta 007 s Seanem Connerym.

Vzhledem k tomu, že ceny LCD televizorů HD ready poklesly pod hranici dvaceti tisíc korun, Full HD televizorů se u řady modelů pohybuji v rozmezí dvaceti až třiceti tisíc korun a na trhu je stále větší výběr Blu-ray přehrávačů od cenově velmi přístupných značek jako Samsung a Sony až po luxusní přístroje Denon a Pioneer, přestává být Blu-ray Disc technickou raritou a stává se z něj atraktivní produkt, který má šanci zaujmout díky mimořádné kvalitě maximálně ostrého a detailně prokresleného obrazu.

Temný rytíř (Dark Knight, The, 2008)

Blu-ray Disc přináší také nové formáty prostorového zvuku, které lze využít díky nové generaci AV receiverů od Sony, Onkyo, Denon, Pioneer nebo Yamaha. Popularitu si zcela jistě získají i systémy „vše v jednom“ s Blu-ray mechanikou.

V roce 2008 si v České republice pořídí HD ready LCD nebo plazmový televizor více jak osmnáct procent domácností, takže lze očekávat, že řada z nich se vybaví i Blu-ray přehrávačem. Výměna DVD přehrávače za Blu-ray přehrávač však nepřinese problém, jaký nastal u VHS rekordéru, přístroje s Blu-ray mechanikou totiž přehrají i disky DVD video, takže zájemci o filmy na nahraných nosičích mohou vytvářet jednu digitální videotéku z disků DVD video a Blu-ray.

Podle odhadu asociace Blu-ray Forum.cz si Blu-ray přehrávač v České republice pořídí deset procent domácností do roku 2010.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Filmy už jen ve vysokém rozlišení!

Vložil Baf (bez ověření), 16. Říjen 2008 - 14:12

Obrázek uživatele Baf

Doufám, že si vydavatelé sáhnou na hlavu a udělají něco s těmi cenami. Když jsem se v obchodě zeptal u regálu s BD prodavače, zda se mu cena 799,– zdá normální, absolutně nechápal o co mi jde a ještě si klepal na čelo, když jsem odešel (já tě viděl, parchante z Europarku). Za těch 10–15 liber oželím v klidu českou podporu (i když u toho Indyho mi to bude možná i líto).