Film Music Prague přinese už za týden dva koncerty legend filmové hudby!

vydáno 16. 9. 2014 | autor Anna Kopecká | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Český národní symfonický orchestr, Elliot Goldenthal, Filharmonici města Prahy, Film Music Prague, Harry Potter a Ohnivý pohár, Interview s upírem, Jerry Goldsmith, Kino Atlas, Masarykův onkologický ústav v Brně, Patrick Doyle, Rudolfinum, Thor, Vetřelec

Hudba Hollywoodu (plakát) Filmová hudba, to je naše. Kdyby někdo šacoval obsah redakčních iPodů nebo sbírek vinylů, soundtracky by jednoznačně převažovaly. Písničkové i instrumentální doprovody filmů nás jednoduše baví a na rozdíl od „songu léta xxxx“ nás budou bavit zřejmě už navždy. A ačkoliv v duchu občas stále sníme o koncertě Queenů, libovolná živá filmová hudba jednoho z našich oblíbených skladatelů ho poměrně úspěšně supluje.

A právě pro nás (a pro Vás, co to máte podobně) je tu Film Music Prague, jenž do Prahy přiveze Hudbu Hollywoodu. Co si pod takovou akcí představit? Již 24. září ve 20 hodin návštěvníky čeká Galakoncert s hudbou Jerryho Goldsmithe a Elliota Goldenthala za osobní účasti Goldenthala. Těšit se můžete na hudbu z filmů Vetřelec, Vetřelec 3, Základní instinkt, Gremlins, Interview s upírem, Mumie, Přichází Satan! a dalších. Vstupenek je stále dost a jsou v prodeji v cenovém rozmezí od 349 do 1299 korun.

Tím však ještě zdaleka nekončíme. 26. září si též od 20 hodin na své přijdou všichni, kterým v hlavě už tři roky hraje „main theme“ Thora (přiznáváme se). Do Prahy totiž dorazí Patrick Doyle, který uvede další Galakoncert na němž zazní hudba z již zmíněného Thora, Zrození planety opic, Eragona, Hamleta, Harryho Pottera a Ohnivého poháru a dalších. Vstupenek je zatím také dostatek a prodávají se za cenu od 499 do 1299 korun.

Oba koncerty se nebudou konat nikde jinde než v pražském Rudolfinu, a to pod vedením Filharmoniků města Prahy a Českého národního symfonického orchestru.

Legenda (poster)

Máte-li navíc čas mezi koncerty, 25. září můžete zavítat do kina Atlas, kde proběhnou speciální projekce filmů Legenda (14:00), Harry Potter a Ohnivý pohár (16:30) a Interview s upírem (20:00). Web kina hlásí skvělou cenu lístků 50 korun/film a vstupenky budou navíc slosovány o ceny (CD od partnerů festivalu). V 19:00 návštěvníky čeká panel s hosty.

Nabídka pro všechny filmové fajnšmekry je to samozřejmě velice lákavá. Pokud jsme Vás ale ani tak nepřesvědčili, hodí se dodat, že výtěžek za vstupenky na koncerty i filmové projekce poputuje do Masarykova onkologického ústavu v Brně a podpoří tak výzkum rakoviny. A mít super pocit ze skvěle stráveného večera, kterým navíc podpoříte dobrou věc, je prostě k nezaplacení.

Více informací o koncertech, vstupenkách a hostech festivalu získáte na oficiálním webu

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře